Annexum neemt beheer Wieringerwaard Beleggingen over

Annexum neemt beheer Wieringerwaard Beleggingen over
Voormalig bezit van Wieringerwaard Beleggingen aan de Kerkstraat in Eibergen

Annexum heeft de portefeuille van Wieringerwaard Beleggingen geherstructureerd en het beheer ervan overgenomen.

De herstructurering was nodig doordat een van de banken de lening niet wilde verlengen. DRC Capital heeft een nieuwe financiering verstrekt van 128 miljoen euro.

De oorspronkelijke financiers zijn uitgestapt en hebben niet allemaal het hele openstaande bedrag teruggekregen. Particuliere obligatiehouders krijgen de gelegenheid hun stukken om te zetten in aandelen. Die conversie zal geen negatief effect hebben op de waarde van bestaande aandelen, aldus Huib Boissevain. Want, zegt de topman van Annexum: 'Het eigen vermogen neemt toe door de omzetting van obligaties in aandelen.'

Boissevain verwacht dat ook de obligatiehouders op termijn beter worden van de herstructurering. 'Hun stukken stonden onder water. Nu ligt de waarde alweer hoger en door de uitkering van dividend zullen ze hun volledige inleg terugkrijgen.'

De portefeuille heeft een waarde van 170 miljoen euro en genereert bruto huurinkomsten van 11,8 miljoen euro. Het gaat om 42 supermarkten en 119 andere winkels in Nederland en Duitsland met een totale oppervlakte 105.000 m2.

Annexum werd geadviseerd door Allen & Overy, Loyens & Loeff, McDermott Will en Emery, Pricewaterhouse Coopers en Roodhals Capital. DRC Capital werd geadviseerd door Paul Hastings, Van Doorne, CBRE, Nova Consulting en Watson Laurie.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.