nieuws

Annexum neemt beheer Wieringerwaard Beleggingen over

Beleggingen

Annexum heeft de portefeuille van Wieringerwaard Beleggingen geherstructureerd en het beheer ervan overgenomen.

Annexum neemt beheer Wieringerwaard Beleggingen over
Voormalig bezit van Wieringerwaard Beleggingen aan de Kerkstraat in Eibergen

De herstructurering was nodig doordat een van de banken de lening niet wilde verlengen. DRC Capital heeft een nieuwe financiering verstrekt van 128 miljoen euro.

De oorspronkelijke financiers zijn uitgestapt en hebben niet allemaal het hele openstaande bedrag teruggekregen. Particuliere obligatiehouders krijgen de gelegenheid hun stukken om te zetten in aandelen. Die conversie zal geen negatief effect hebben op de waarde van bestaande aandelen, aldus Huib Boissevain. Want, zegt de topman van Annexum: ‘Het eigen vermogen neemt toe door de omzetting van obligaties in aandelen.’

Boissevain verwacht dat ook de obligatiehouders op termijn beter worden van de herstructurering. ‘Hun stukken stonden onder water. Nu ligt de waarde alweer hoger en door de uitkering van dividend zullen ze hun volledige inleg terugkrijgen.’

De portefeuille heeft een waarde van 170 miljoen euro en genereert bruto huurinkomsten van 11,8 miljoen euro. Het gaat om 42 supermarkten en 119 andere winkels in Nederland en Duitsland met een totale oppervlakte 105.000 m2.

Annexum werd geadviseerd door Allen & Overy, Loyens & Loeff, McDermott Will en Emery, Pricewaterhouse Coopers en Roodhals Capital. DRC Capital werd geadviseerd door Paul Hastings, Van Doorne, CBRE, Nova Consulting en Watson Laurie.

Reageer op dit artikel