nieuws

Maleisische belegger koopt The Hague Marriott Hotel

Beleggingen

Het Maleisische beleggingsbedrijf YTL heeft het The Hague Marriott Hotel van een Amerikaans Investeringsfonds overgenomen voor een niet bekendgemaakte prijs.

Maleisische belegger koopt The Hague Marriott Hotel

Uit deze transactie blijkt dat er volgens internationaal vastgoedadviseur JLL, die de koper terzijde stond, dat er  aanhoudende interesse is om internationaal kapitaal in hotels in Nederland te beleggen.

Will Duffey, Co-Head European Transactions JLL’s Hotels & Hospitality Group zei: ‘Dit is de eerste transactie van onze cliënt op het vasteland van Europa. Wij zijn blij dat YTL overtuigd is van de kracht van de Nederlandse markt en een beleggingsobject heeft gevonden dat past binnen haar beleggingsstrategie in hotels. Nederland heeft recentelijk een toename laten zien in beleggingen in hotels die met name wordt veroorzaakt door de economische stabiliteit, transparantie van de markt en een bloeiende toeristische sector. Een gezonde secundaire markt zoals Den Haag is een veilige bestemming voor beleggingskapitaal in hotels en dat zal ook zo blijven.’

In 2017 was het transactievolume voor hotels in Nederland met ongeveer 1,8 miljard euro ruim twee keer zoveel als in 2016. Daarnaast namen in 2017 de inkomsten per beschikbare kamer in Den Haag toe met meer dan 12 procent, blijkt uit cijfers van JLL. Dit was het gevolg van een stijging van de gemiddelde bezettingsgraad van hotels in de stad, van 67 procent naar 72 procent. Dit onderschrijft de gezonde marktsituatie voor hotelvastgoed in Nederland en specifiek voor Den Haag, aldus JLL.

De verkoper werd geadviseerd door Eastdil Secured.

Reageer op dit artikel