Duurzame polderdaktuin WTC The Hague

Duurzame polderdaktuin WTC The Hague

Woensdag 24 januari opende burgemeester Pauline Krikke officieel de duurzame polderdaktuin van het World Trade Center The Hague.

Het betreft het eerste platte dak in Den Haag dat deze bestemming heeft. In december 2016 ontving het WTC The Hague, eigendom van Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund, als eerste multi-tenantgebouw in Nederland al het prestigieuze Breeam-NL In-Use Excellent duurzaamheid keurmerk.

Het verbouwen van het platte dak van de parkeergarage tot een polderdaktuin is in lijn met de  duurzame koers van WTC The Hague. De burgemeester noemde de polderdaktuin 'een aanwinst voor de stad, een inspiratie voor andere bedrijven en organisaties en het perfecte voorbeeld van duurzaamheid.'

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.