Amvest is een investment manager én ontwikkelaar van woningen en woongebieden in Nederland. Amvest Investment Management beheert zo’n 22.000 vrijesector- en sociale huurwoningen en zorgwoningen, ondergebracht in drie portefeuilles: het Amvest Residential Core Fund, het Amvest Living & Care Fund en Separate Accounts. De komende jaren realiseert Amvest Development rond de 23.000 nieuwe woningen, voornamelijk huurwoningen in het middensegment. Amvest is in 1997 opgericht.

Amvest

Hoofdkantoor

Amsterdam

Vastgoedbeleggingen

€7,3 miljard

Aantal werknemers

110

Type

Institutionele Belegger

Activiteiten

Wonen, Zorg

Heleen Aarts
Heleen AartsCEO
Dennis van Vugt
Dennis van VugtCFO
Bas van de Ven
Bas van de VenChief Development Officer
Wim Wensing
Wim WensingChief Investment Officer

De kernwaarden van Amvest

1

We komen om te blijven

Waar mensen zich vertrouwd en comfortabel voelen dáár voelen ze zich thuis. En wij dus ook.
2

Een thuis maak je met elkaar

Mensen een fijn thuis geven: dat is al ruim 25 jaar onze missie.
DUIN - Almere
DUIN - AlmereLeven aan het strand
DUIN is een bijzondere ontwikkeling op een fantastische plek. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam, is een uniek stuk stad gemaakt met een nieuw duinlandschap. Met echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden.
Seasons
SeasonsLeven in bloei
Met het woon-zorgconcept Seasons geeft Amvest een fijn thuis voor bewoners met of zonder een lichte zorgvraag. Seasons staat voor Leven in Bloei en stimuleert de vitaliteit en gezondheid van de bewoners.
Jonas' - Amsterdam
Jonas' - AmsterdamWonen en werken in de wondere wereld van morgen
Jonas’ is een bijzonder en duurzaam gebouw met 273 woningen en een scala aan publieke en gemeenschappelijke voorzieningen, gelegen aan de haven van IJburg. Jonas’ versterkt de sociale cohesie door ontmoetingen te stimuleren tussen bewoners en buurtgenoten.
Amvest verkoopt 413 woningen aan Grouwels

Amvest verkoopt 413 woningen aan Grouwels

Amvest heeft namens het Amvest Residential Core Fund zeven wooncomplexen met in totaal 413 woningen verkocht aan Grouwels Vastgoed. De complexen bevinden zich verspreid over de steden Almere, Barendrecht, Breda, Ede en Vleuten. Capital Value en Loyens & Loeff begeleidden Amvest bij de verkoop.

Gemeenteraad Almere stemt in met terugkoop Hortus

Gemeenteraad Almere stemt in met terugkoop Hortus

De gemeenteraad van Almere heeft ingestemd met de terugkoop van het Hortusterrein. Met 28 stemmen voor en 16 tegen ging de raad akkoord met het voorstel van het college om het terrein terug te kopen van Weerwater CV. Met de terugkoop krijgt de gemeente de volledige regie terug en kan zij nu zelf de stadswijk Hortus tot ontwikkeling brengen.

Foruminvest koopt kantoorgebouw Glashaven

Foruminvest koopt kantoorgebouw Glashaven

Foruminvest heeft het kantoorgebouw Glashaven, gelegen op het Wijnhaveneiland in het centrum van Rotterdam, onlangs aangekocht van Amvest. Het bestaande gebouw wordt getransformeerd tot een viersterrenhotel.

'Oneerlijke huurverhogingen': houden gerechtelijke uitspraken stand?

'Oneerlijke huurverhogingen': houden gerechtelijke uitspraken stand?

Ook Altera en Amvest worden door verschillende rechters op de vingers getikt vanwege mogelijk onrechtmatige huurverhogingen. Of de uitspraken ook in hoger beroep standhouden, wordt betwijfeld.

Vivet koopt appartementencomplex in Amsterdam

Vivet koopt appartementencomplex in Amsterdam

Vivet heeft een woningcomplex in Amsterdam verworven. De verkoper van het complex betreft Amvest.

Amvest verkoopt Irish Pub in Utrecht aan particulieren

Amvest verkoopt Irish Pub in Utrecht aan particulieren

Particuliere beleggers hebben Jansdam 3 in Utrecht verworven. Het verkochte omvat de Irish Pub Mick O'Connells en 43 parkeerplaatsen. Verkoper is Amvest namens één van haar klanten.

Ontwikkelaar ArthurAmstrong verkocht eind december 215 te realiseren woningen in Amersfoort aan De Alliantie.

Ineens regent het bouwberichten. Is de ergste nieuwbouwellende voorbij?

Goed nieuws van het bouwfront de afgelopen weken. Steeds meer projecten lijken de slechte marktomstandigheden te trotseren. Is de ergste tegenslag voor bouwers en ontwikkelaars voorbij, of zijn dit welkome toevalstreffers?

Urban Interest sloot grootste woningmarktdeal van 2023

Urban Interest sloot grootste woningmarktdeal van 2023

Urban interest tekende dit jaar voor de grootste woningmarktdeal. De Haagse ontwikkelaar en belegger trok 95.955.000 euro uit voor 438 woningen en 235 parkeerplaatsen.

Dringend advies aan nieuwe woonminister: 'Kom alsjeblieft niet met nieuwe regels'

Dringend advies aan nieuwe woonminister: 'Kom alsjeblieft niet met nieuwe regels'

Wat moet een nieuwe woonminister wel of juist niet doen om de woningbouw op gang te krijgen? Daarover debatteerden Wim Wensing, cio van Amvest en Harm Janssen, ceo van BPD tijdens de Expo Real in München. 'De gekste dingen kunnen nog gebeuren.'

Deals en baanwisselingen op til door vastgoedhuwelijk ASR en Aegon

Deals en baanwisselingen op til door vastgoedhuwelijk ASR en Aegon

Spannende tijden voor vastgoedprofessionals bij twee Nederlandse verzekeraars en kansen voor makelaars. Met de overname van Aegon Nederland heeft verzekeraar ASR er een vastgoedportefeuille bij gekregen die niet goed past bij zijn vastgoedstrategie van de afgelopen jaren.

De middenhuurregulering bedreigt de verduurzaming van oudere woningen, stelt Heimstaden.

Woningmarkt daalt op prioriteitenlijstje pensioenbeleggers

De hoge rente en het woonbeleid van het kabinet zorgen ervoor dat steeds meer institutionele beleggers de woningmarkt even links laten liggen. Woonminister De Jonge ontkomt niet aan een charmeoffensief op de Provada.

De voorziene bouwlocatie van Eemvallei Stad is al goed ontsloten door de A27 en de A6.

'Pioniersprovincie' Flevoland ziet niets in een nieuwe stad

Het gebied tussen Almere en Zeewolde heeft alles mee voor grootschalige woningbouw. Maar daar een compleet nieuwe stad bouwen, gaat de lokale overheden veel te ver. Laatste deel uit een serie.

De margarinefabriek van Upfield met op de achtergrond kantoorgebouw De Brug

Amvest en Vorm ontwikkelen 1.000 woningen in margarinefabriek

Amvest en Vorm gaan de voormalige margarinefabriek Upfield in Rotterdam-Zuid transformeren naar circa 1.000 woningen. Ook komt er voor 10.000 m2 aan werkplekken en functies die de locatie versterken.

Hoofdkantoor Amvest in Amsterdam

Lot Amvest nog ongewis na overname Aegon door ASR

Amvest en ASR Real Estate willen nog niet vooruitlopen op de gevolgen van de overname van Aegon door ASR. Amvest is een joint venture van Aegon en pensioenfonds Zorg en Welzijn (PfzW).

Amvest ontwikkelt 165 huurwoningen in Amsterdam

Amvest ontwikkelt 165 huurwoningen in Amsterdam

Investment manager en ontwikkelaar van woongebieden Amvest, is gestart met de bouw van The Sphinx in Amsterdam-Noord.

Woningfonds Amvest wordt evergreen fund

Woningfonds Amvest wordt evergreen fund

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) wordt omgezet van een fonds met beperkte looptijd naar een fonds met een oneindige looptijd, een zogenaamd evergreen fund. De 22 beleggers van het ARC Fund hebben unaniem besloten de langetermijnvisie van Amvest te onderschrijven.

Betaalbaar wonen in Amsterdam? In de mix kan het wél

Betaalbaar wonen in Amsterdam? In de mix kan het wél

Waar heel Amsterdam zucht onder de woningnood en ook de nieuwbouwproductie tot stilstand dreigt te komen worden op de noordoever van het IJ honderden woningen uit de grond gestampt. Het bewijst volgens Amvest, een van de drijvende krachten achter de nieuwe stadswijk Aan het IJ, dat gemengde stadswijken haalbaar kunnen zijn.

Inpressie POST Rotterdam naast het stadhuis aan de Coolsingel

Bouw woontoren bij postkantoor Coolsingel kan nu echt van start

Ruim een maand nadat de Raad van State bezwaren tegen de plannen van tafel veegde, kan de bouw van een hoge woontoren 'boven' het voormalige postkantoor aan de Coolsingel van start. Amvest kocht deze week alvast 203 woningen in het project van de Israëlische ontwikkelaar Omnam Group.