Vastgoedmarkt presenteert eerste Prinsjesdagdebat

Vastgoedmarkt presenteert eerste Prinsjesdagdebat

Vastgoedmarkt brengt vastgoedpartijen en overheid bij elkaar tijdens het eerste Prinsjesdagdebat. Tijdens het debat zullen de plannen van woonminister Hugo de Jonge (CDA) centraal staan.

Traditiegetrouw worden tijdens Prinsjesdag ambitieuze plannen voor de woningmarkt bekendgemaakt door het kabinet. Het is intussen ook traditie geworden dat marktpartijen vervolgens ietwat chagrijnig op die plannen reageren. Er wordt dus vooral over en niet met elkaar gesproken over hoe we de woningnood in Nederland gaan oplossen.

Prinsjesdag in Nieuwspoort

Dit jaar gaan we het anders doen. Na eerdere debatten tijdens de Tweede Kamerverkiezingen en Gemeenteraadsverkiezingen organiseert Vastgoedmarkt op woensdag 21 september het allereerste Prinsjesdagdebat.

In het hart van het politieke centrum, perscentrum Nieuwspoort in Den Haag, zetten we vastgoedpartijen en de overheid aan tafel om in discussie te gaan over de kabinetsplannen voor de woningmarkt. Het debat komt op het moment dat bouwprojecten stil komen te vallen vanwege (macro-)economische omstandigheden. Daarmee dreigt de ambitie van het kabinet om tussen nu en 2030 een kleine miljoen woningen te bouwen in gevaar te komen.

Wat staat er op het programma?

Op woensdag 21 september, de dag na Prinsjesdag, wordt het debat opgenomen in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Marja Appelman, directeur woningbouw op het ministerie van Binnenlandse Zaken, zal namens het ministerie aan het gesprek deelnemen. Aan haar de taak om Harm Janssen, directeur van gebiedsontwikkelaar BPD en Kaj Deana van belegger Heimstaden te overtuigen van de nieuwe plannen. Fiscaal expert Bartjan Zoetmulder van Loyens & Loeff zal de nodige duiding geven bij de impact die met name de fiscale plannen zullen hebben op vastgoedbedrijven.

Het debat is exclusief te bekijken voor abonnees van Vastgoedmarkt. Nog geen abonnee van Vastgoedmarkt? Dat regelt u hier. Interviews met de deelnemers aan het debat zullen in de dagen na het debat worden gepubliceerd. Houd de nieuwsbrief van Vastgoedmarkt dus goed in de gaten.