ASRE: Lichting van 18 MRE-studenten afgestudeerd

ASRE: Lichting van 18 MRE-studenten afgestudeerd
Achterste rij, van links naar rechts: John Noordeloos, Sieta van Steen, Matthijs Claassen, Joep Arts, Dirk van Duijn, Marieke Mentink, Eric Maarschalk, Sebastiaan Wijsman, Jan Jonk. Voorste rij: Michal Lorenc, Camille Ras, Geert Fleuren, Anne van Mullem, Diederik Schröder, Mila Plasmans, Makis Mintzis, Jasper van Emstede.

Een groep van 18 MRE-studenten heeft op donderdag 19 mei 2022 tijdens een feestelijke ceremonie in de Vondelkerk in Amsterdam zijn diploma ontvangen uit handen van Jantine Schrader, programmamanager MRE bij de Amsterdam School of Real Estate (ASRE).

De ASRE feliciteert alle afgestudeerden hartelijk met het behaalde diploma en wenst hun veel succes met hun toekomstige carrière.

Bijzondere felicitaties gingen naar directeur Marieke Mentink van Dura Vermeer Bouw Hengelo en ontwikkelaar Geert Fleuren van AM die beiden cum laude afstudeerden. Mentink won bovendien de MRE-scriptieprijs 2021 met haar afstudeerscriptie 'Hoe actiever hoe sneller? Een onderzoek naar het effect van actief gemeentelijk grondbeleid op de doorlooptijd van woningbouwontwikkeling'. De MRE-scriptieprijs bestaat uit een studietegoed ter waarde van 2.500 euro.

De MRE-studenten kiezen traditioneel uit het docentencorps van de opleiding de Docent van het Jaar. Dit jaar kozen zij drs. Wim van der Post, kennismanager bij het Rijksvastgoedbedrijf en docent Marktanalyse, Investeringsanalyse en Urban management aan de ASRE.

Effectief leiderschap

Na de opleiding zijn studenten klaar om complexe strategische vastgoedvraagstukken aan te pakken en financiële en maatschappelijke waarde toe te voegen aan de ruimtelijke leefomgeving. Naast vastgoedkennis omvat de MRE van de ASRE ook een belangrijke strategische en innovatieve component, waarin ook effectief leiderschap een belangrijk onderdeel is. De opleiding wordt afgesloten met een Company Research Paper, waarin de student een dilemma uit de praktijk van de eigen werkgever wetenschappelijk onderzoekt. De MRE-opleiding jaargang 2022-2024 start op 6 september 2022.

Vastgoedbibliotheek.nl

Op de ASRE-website vastgoedbibliotheek.nl vind je alle Company Research Papers. Zoek op 'ASRE-scripties' of op de achternaam van de auteur.

ASRE Alumni Association MRE (AAAMRE)

Iedereen met een MRE-titel behaald aan de ASRE kan contact houden met medestudenten door lid te worden van de alumnivereniging AAAMRE. Leden hebben toegang tot kennisbijeenkomsten, excursies en het jaarlijkse galadiner Night of the Masters.

Dit artikel is gesponsord door de ASRE

Amsterdam School of Real Estate, waar MRE-studenten bouwen aan hun toekomstige carrière.