Investment Management wordt overzichtelijker met de juiste technologie

Investment Management wordt overzichtelijker met de juiste technologie

De pandemie heeft veranderingen met zich meegebracht. En als succesvol Investment Manager is het belangrijk dat je flexibel bent in de manier waarop je hiermee omgaat.

Volgens INREV verwacht 46% van de investeerders wereldwijd de komende twee jaar meer te investeren in vastgoed. Nu investeerders steeds meer op zoek zijn naar core en core+ strategieën voor de lange termijn, is er ook een toenemende behoefte aan operationeel overzicht. Voor Investment Managers zou technologie dan ook de hoogste prioriteit moeten hebben.

Transparantie en gedetailleerde informatie

Investment Managers zijn de afgelopen twaalf maanden vooral bezig geweest met inzicht krijgen in het bedrijf, de huurovereenkomsten en de omzet van hun klanten. Aan de hand van die informatie kunnen ze hun klanten helpen zich te onderscheiden, risico's te beperken en de juiste mix van huurders aan te trekken die aansluit bij de panden en voldoet aan de toekomstige omzetdoelstellingen. Dit wordt gevoed door de toenemende eisen van investeerders en interne belanghebbenden, die steeds vaker vragen om meer transparantie en gedetailleerde informatie.

Deze trend van meer inzicht in de klant, betere relaties en grotere tevredenheid, legt de focus met name op een betere samenwerking en schaalbare gegevensstrategieën, zoals beschreven in het recentste onderzoek van KPMG.

Controle en eenheid

Nu bedrijven de voordelen en het belang van geïntegreerde technologie zien, horen we de term "single source of truth" steeds vaker. Toch blijft het voor Investment Managers een uitdaging wanneer zij werken met externe operationele partners, assetmanagers en fondsbeheerders, omdat zij beslissingen moeten nemen op basis van de gegevens die worden verstrekt door deze externe partijen. De meeste Investment Managers ontvangen maandrapportages in verschillende bestandsformaten, van verschillende partijen. En daarom is er behoefte aan meer controle en eenheid.

Wat is voor Investment Managers dan belangrijk om te overwegen?

  1. Om uw Finance-, Asset- en Investment Management teams altijd toegang te geven tot de juiste kwalitatieve en controleerbare gegevens, is het belangrijk dat zij daar eigenaar van zijn. Zo kunnen ze direct beslissingen nemen en problemen identificeren. Door eigenaarschap kunt u de transparantie tussen klanten en investeerders vergroten, risico's helpen beperken, het zelfvertrouwen van investeerders vergroten en gezondere communicatie tussen alle partijen stimuleren.
  2. Aan de hand van betere gegevens kunt u de operationele performance verbeteren, ESG-doelstellingen (milieu, maatschappelijk en governance) realiseren en de processen stroomlijnen. Het is belangrijk om een haalbare gegevensstrategie te implementeren en de juiste technologie te gebruiken. Deze technologie geeft u inzichten op basis waarvan u actie kunt ondernemen en helpt u uw doelstellingen te realiseren en het bedrijf effectiever te schalen. Voor Investment Managers zonder robuuste gegevensstrategie of de mogelijkheden om zich aan te passen, kan dit echter een uitdaging zijn. Daar kan een ervaren leverancier uitkomst bieden.
  3. Het lijkt misschien een uitdaging om uw bedrijfsmodel aan te passen of te hervormen om gegevens beter in kaart te kunnen brengen. Nu we meer en meer online werken, wordt een flexibele, eenvoudig schaalbare omgeving steeds belangrijker. Hiervoor is een hoge mate van leiderschap, motivatie, commitment, teamwork, inzet en investering nodig. De overstap maken en tegelijkertijd de flexibiliteit behouden die uw teams gewend zijn, is vaak de grootste uitdaging. Daar kunnen een belanghebbende en een projectteam die goed op elkaar zijn afgestemd uitkomst bieden.
  4. Platformoplossingen zijn altijd in ontwikkeling om aan de marktbehoeften te kunnen voldoen en tegelijkertijd die geruststelling te kunnen bieden. Dit is essentieel om groei en communicatie tussen klanten en investeerders mogelijk te maken. Wanneer u zelf eigenaar wordt van de gegevens en uw eigen technologie kiest, kunt u nog steeds samenwerken met uw externe partners en heeft u in real time toegang tot relevante gegevens. Zo kunt u effectieve beslissingen nemen op basis van de juiste informatie.

Volledig geïntegreerd platform

Met het volledig geïntegreerde platform van Yardi verbetert u de communicatie met uw huidige en toekomstige investeerders, verkrijgt u meer inzicht in de gegevens in real time en kunt u integreren met oplossingen van derden. Laat losse systemen tot het verleden behoren en kies voor een "single source of truth" voor uw gehele organisatie, uw investeerders en uw klanten.

Ontdek hoe u met de technologie van Yardi uw vastgoedinvesteringen kunt ontwikkelen.
Vraag een demo aan

Dit artikel is gesponsord door Yardi

Bezoek ook het partnerdossier op Vastgoedmarkt.nl