Verbeter uw assetmanagement met één geïntegreerde oplossing

Verbeter uw assetmanagement met één geïntegreerde oplossing

Technologie is vandaag de dag niet meer weg te denken. Vastgoedorganisaties maken voor assetmanagement echter nog vaak gebruik van meerdere verschillende programma's. Dit maakt het voor bedrijven niet altijd even eenvoudig om te groeien en succesvol te zijn.

Uit recent onderzoek van KPMG blijkt dat het gebruik van verschillende, niet geïntegreerde systemen voor 32% van de vastgoedorganisaties het grootste obstakel is bij het verzamelen van gegevens. 20% geeft aan dat het een uitdaging is om gegevens vanuit verschillende bronnen te standaardiseren, verzamelen en consolideren.

Bedrijven worden overspoeld met software-oplossingen die niet goed samenwerken, omdat systemen zijn toegevoegd zonder een gedetailleerd plan voor de langere termijn. Het gevolg is dat medewerkers een groot gedeelte van hun dag kwijt zijn aan het wisselen tussen applicaties voor het uitvoeren van bepaalde taken, of met het opzoeken van de juiste gegevens in verschillende spreadsheets, systemen of databases.

Eén enkel geïntegreerd systeem

Voor veel bedrijven heeft dit een enorme impact op de efficiëntie en de mogelijkheid om relevante gegevens en documenten te verzamelen. Als een bedrijf schaalbaar wil zijn, is het belangrijk dat de processen, workflows en gegevens altijd volledig controleerbaar zijn. En dat bereik je het eenvoudigst met één enkele database als nauwkeurige en betrouwbare gegevensbron.

Toen bedrijven vanwege de wereldwijde pandemie ineens thuis moesten gaan werken, bleek al snel hoe belangrijk één enkele, volledig geïntegreerde cloudoplossing is. 34% van de vastgoedorganisaties versnelde de plannen voor implementatie van een gegevensstrategie om efficiënter te kunnen werken.

We werken tegenwoordig met meer gegevens dan ooit. En door verschillende systemen te gebruiken, wordt het steeds uitdagender om die gegevens te beheren, analyseren en om te zetten in relevante resultaten. Door over te stappen op één enkel geïntegreerd systeem, kunt u deze gegevens gebruiken om de performance van uw assets te verbeteren, de totale eigendomskosten van technologie te verlagen, risico's in balans te brengen en uw omzet te verhogen.

Hieronder vindt u vier voorbeelden van hoe u verbeteringen kunt doorvoeren met behulp van geïntegreerde assetmanagement software op één enkel platform.

Vastgoedorganisaties kunnen efficiënter en nauwkeuriger werken dankzij één geïntegreerde software-oplossing”

1  Vergroot uw inzicht

Als uw KPI's en cijfers niet volledig inzichtelijk zijn, heeft u niet direct de beschikking over nauwkeurige gegevens op basis waarvan u weloverwogen beslissingen kunt nemen en kunt rapporteren naar uw investeerders.

Om uw organisatie te laten groeien is het belangrijk dat u helder inzicht heeft in hoe uw bedrijf ervoor staat, zodat u kunt handelen waar dat nodig is. Als een bedrijf gebruikmaakt van meerdere oplossingen die niet compatibel zijn en die niet volledig of nauwkeurig integreren, zijn de resultaten gevoelig voor menselijke fouten. Als gegevens niet helder zijn, kan dat er ook toe leiden dat u bedrijfskritieke problemen te laat opmerkt en waardevolle tijd verliest door belangrijke rapportages handmatig samen te stellen.

Uit het onderzoek van KPMG blijkt dat 76% van de vastgoedorganisaties nog altijd gebruikmaakt van Excel als analysetool. Stap over op een effectieve, geïntegreerde oplossing die de meeste van uw taken op het gebied van assetmanagement automatiseert. Zo kunt u de handmatige, tijdrovende processen zoals het gebruik van spreadsheets en andere losse systemen elimineren en krijgt u toegang tot interactieve analyses in real time, zodat u altijd direct en adequaat kunt reageren. Bedrijven die al zijn overgestapt op één geïntegreerde oplossing ervaren meer succes, doordat zij werken met georganiseerde, kwalitatieve gegevens en verhelderende analyses.

2  Vergroot uw flexibiliteit

In 2020 hebben we gezien hoe belangrijk het is dat bedrijven flexibel zijn en zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe werkomstandigheden. Maar dit was niet de eerste wereldwijde gebeurtenis die verouderde bedrijfsmodellen, processen en losse systemen blootlegde. Toen in 2008 de economische crisis uitbrak, hadden veel bedrijven moeite om systemen samen te brengen en op basis van gegevens waardevolle inzichten te verkrijgen over hoe zij de crisis zouden kunnen doorstaan. De crisis heeft ertoe geleid dat bedrijven in hoog tempo zijn overgestapt op nieuwe technologieën. Maar was dit voldoende?

Elk bedrijf groeit op zijn eigen tempo en dat geldt ook voor softwareplatforms. Hoe weet je of het ene platform het andere kan bijbenen voordat het achterhaald raakt of uiteindelijk zelfs extra problemen veroorzaakt?

Dat is de toegevoegde waarde van één geïntegreerde, flexibele oplossing. Een gebruiksvriendelijke cloudoplossing die toegankelijk is voor zowel de eigen medewerkers als externe partners. Alle teams ervaren de voordelen van samenwerken tijdens de vastgoedcyclus, of het nu gaat om het inzichtelijk maken van de gezondheid van de portefeuille, het analyseren van huurdersrisico, incassobeheer, het verzorgen van betere huurovereenkomsten of het beheren van kapitaalprojecten zodat deze op tijd en binnen het budget worden opgeleverd.

3  Vergroot uw schaalbaarheid

Technologie is bedoeld om u te helpen, niet om u tegen te werken. En daarom is het belangrijk dat u kiest voor een oplossing die met uw bedrijf meegroeit. Toen u uw bedrijf oprichtte was u wellicht slechts met een kleine groep mensen, waardoor één gegevensoplossing voldoende was. Maar nu uw organisatie groeit, is het belangrijk dat uw technologie met u meegroeit.

Hierbij is een flexibele oplossing onmisbaar. Een flexibele oplossing past zich aan u en de behoeften van uw bedrijf aan. Bij een standaardoplossing moet u zich echter aanpassen en goed nadenken over hoe deze aansluit bij uw bestaande processen en software. U wilt een oplossing die flexibel is, met u meegroeit en naadloos integreert met relevante modules die u inzicht geven in de gezondheid van uw portefeuille en die bijvoorbeeld prognoses, dealmanagement, projectontwikkeling en het beheren van het verhuurproces stroomlijnt.

4  Verbeter de samenwerking

Bedrijven die zich in deze ongekende periode snel aanpasten gebruiken oplossingen die ze toegang geven tot betere gegevens en analyses, teams samenbrengen en samenwerken mogelijk maken. Alle interne en externe teams zoals juristen, finance, verhuur, asset- en developmentmanagers kunnen eenvoudig samenwerken en communiceren tijdens de gehele verhuurcyclus.

De teams hebben altijd en overal toegang tot beveiligde, relevante en actuele informatie (waaronder gegevens en analyses), zonder dat ze echt op zoek hoeven gaan naar gegevens. Doordat u de processen kunt stroomlijnen, haalt u uw omzettargets, reageert u sneller op situaties die een hoog risico vormen en brengt u wijzigingen sneller op de markt, waardoor u de performance van uw assets verbetert.

Met één enkele geïntegreerde oplossing heeft u snel en eenvoudig toegang tot nauwkeurige en transparante gegevens. Hiermee verhoogt u de productiviteit en heeft u toegang tot nog betere gegevens die niet conflicteren tussen de platforms. Zo kunt u beter onderbouwde beslissingen nemen en uw bedrijf doen groeien, ongeacht de omvang of doelstellingen. Door te kiezen voor eenvoudig schaalbare cloudoplossingen met eenmalige aanmelding kunt u meebewegen, groeien en bloeien in elke omgeving.

Dit artikel is gesponsord door Yardi

Bezoek ook het partnerdossier op Vastgoedmarkt.nl