Altera Vastgoed behaalt de hoogste rating van de UN Principles for Responsible Investment

Altera Vastgoed behaalt de hoogste rating van de UN Principles for Responsible Investment

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (hierna: Altera) heeft de hoogst mogelijke score behaald in de jaarlijkse benchmark van de UN Principles for Responsible Investment (UN PRI). De A+ score is door UN PRI toegekend op de voor Altera van toepassing zijnde modules 'Strategy & Governance' en 'Property'.

Dit resultaat is een verdere erkenning van de inspanningen van Altera op het gebied van verantwoord beleggen (RI).

Jaap van der Bijl, CEO Altera: "We zijn blij dat UN PRI onze inspanningen erkent om verantwoorde beleggingscriteria te integreren in ons gehele beleggingsproces. Deze dubbele A+ rating moedigt ons aan om door te gaan op onze weg naar het leveren van beleggingsoplossingen met zowel een financiële als maatschappelijke impact. De resultaten van UN PRI zijn in lijn met onze behaalde resultaten in de GRESB-benchmark en het winnen van de Global GRESB/Breeam Award voor meest verantwoorde beleggingen eerder dit jaar".

Rudy Verstappen, Research Manager ESG: "Zelfs na deze dubbele A+-score zijn we ervan overtuigd dat er mogelijkheden voor verbetering zijn. Zo evalueren we bijvoorbeeld de manier waarop ESG-factoren zijn geïntegreerd in onze fondsdocumentatie en huurovereenkomsten. Daarnaast  hebben we ons in 2020 aangesloten bij het UN Global Compact-initiatief (UN GC) om mensenrechten en arbeidsrechten verder te integreren in ons bedrijf en werken we aan het blijvend optimaliseren van onze strategieën voor klimaatmatiging en klimaatadaptatie".

Dit artikel is gesponsord door Altera

Bezoek ook het partnerdossier op Vastgoedmarkt.nl