Altera Vastgoed behaalt de hoogste rating van de UN Principles for Responsible Investment

Altera Vastgoed behaalt de hoogste rating van de UN Principles for Responsible Investment

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (hierna: Altera) heeft de hoogst mogelijke score behaald in de jaarlijkse benchmark van de UN Principles for Responsible Investment (UN PRI). De A+ score is door UN PRI toegekend op de voor Altera van toepassing zijnde modules 'Strategy & Governance' en 'Property'.

Dit resultaat is een verdere erkenning van de inspanningen van Altera op het gebied van verantwoord beleggen (RI).

Jaap van der Bijl, CEO Altera: "We zijn blij dat UN PRI onze inspanningen erkent om verantwoorde beleggingscriteria te integreren in ons gehele beleggingsproces. Deze dubbele A+ rating moedigt ons aan om door te gaan op onze weg naar het leveren van beleggingsoplossingen met zowel een financiële als maatschappelijke impact. De resultaten van UN PRI zijn in lijn met onze behaalde resultaten in de GRESB-benchmark en het winnen van de Global GRESB/Breeam Award voor meest verantwoorde beleggingen eerder dit jaar".

Rudy Verstappen, Research Manager ESG: "Zelfs na deze dubbele A+-score zijn we ervan overtuigd dat er mogelijkheden voor verbetering zijn. Zo evalueren we bijvoorbeeld de manier waarop ESG-factoren zijn geïntegreerd in onze fondsdocumentatie en huurovereenkomsten. Daarnaast  hebben we ons in 2020 aangesloten bij het UN Global Compact-initiatief (UN GC) om mensenrechten en arbeidsrechten verder te integreren in ons bedrijf en werken we aan het blijvend optimaliseren van onze strategieën voor klimaatmatiging en klimaatadaptatie".

Dit artikel is gesponsord door Altera

Bezoek ook het partnerdossier op Vastgoedmarkt.nl

Een nieuwe wijk in Nijmegen met circa 500 woningen, gerealiseerd binnen 3 jaar.

In tien weken van niets naar een appartementengebouw

De productiviteit in de bouw moet omhoog om te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar woningen in Nederland. VDL De Meeuw stelt, om dat te kunnen realiseren, dat een gebouw beschouwd moet worden als een product en niet als een project. 'In onze nieuw in te richten fabriek in Oirschot kunnen we 500 woningen bouwen. Dat is een start. Opschalen doen we in vergelijkbare batches tot een geplande productie van 2.500 woningen per jaar', vertelt operationeel directeur Bram van Rijt.

Jeroen Blokland

Jeroen Blokland: 'Zet in op schaarse beleggingen bij uitponden'

Gebrekkige beleidsvoering die bovendien tot averechtse effecten leidt: het is helaas geen zeldzaamheid in Nederland. De 'Wet betaalbare huur' in combinatie met de sterke stijging van de vermogensbelasting op verhuurde huizen is een pijnlijk voorbeeld. Het maakt de (particuliere) huizenbeleggingsmarkt onrendabel, waardoor er vaak weinig anders op zit dan uitponden. 'Toch moeten 'uitponders' niet bij de pakken neerzitten', aldus Jeroen Blokland, oprichter en beheerder van het Blokland Smart Multi-Asset Fund.

Maurits Tofohr van Join Program.

Join Program: duurzame catering die minder plek en personeel vraagt

Catering speelt een steeds grotere rol in het werven en behouden van personeel, maar neemt in gebouwen ook een significant aantal vierkante meters in beslag. Hoe ga je daar als gebouwenbeheerder mee om? 'Veel gebouwengebruikers willen de beschikbare ruimte immers optimaal inzetten voor het creëren van een ontmoetingsplek. Er komen minder werkplekken en er komt meer ruimte voor activiteiten die je samendoet. Dan scheelt het als je voor de keuken minder plek hoeft vrij te houden', zegt Maurits Tofohr oprichter van Join Program.

Integratie ESG in taxaties: Altera en taxateurs op verkenningstocht

Integratie ESG in taxaties: Altera en taxateurs op verkenningstocht

Altera is samen met woningtaxateurs een pilot gestart om te onderzoeken hoe ESG-criteria en -prestaties het beste geïntegreerd kunnen worden in taxaties. De vastgoedbelegger is ervan overtuigd dat het belang van ESG voor de marktwaarde - en dus ook taxaties - komende jaren toeneemt. 'De insteek van de pilot is een open dialoog: samen met taxateurs ervaringen en verwachtingen uitwisselen en wederzijds begrip bevorderen', aldus Rogier Diepeveen van Altera.