artikel

Verhoog de waarde van commercieel vastgoed

Vastgoedbeheer

Een vastgoedinvesteerder die panden opkoopt om deze vervolgens door te verkopen, kan op verschillende manieren de waarde van zijn commerciële vastgoed flink verhogen.

Verhoog de waarde van commercieel vastgoed

Details maken het verschil

Belangrijk aandachtspunt is dat het pand er netjes en verzorgd uitziet. Hierbij moeten de juiste materialen worden gebruikt. Een voorbeeld: hoe is het gesteld met de kwaliteit van de muren. Zijn deze netjes geschilderd of zijn ze snel en slordig afgewerkt? Het eerste zal de prijs van het vastgoed verhogen. Het laatste daarentegen kan de prijs flink verlagen.
Hieronder volgen een aantal tips zodat jij aan de slag kunt gaan met het verhogen van de waarde van je investering.

Zorg voor een nette vloer

Ten eerste is het belangrijk dat je zorgt voor een nette vloer. Slecht gesneden tegels of plinten die niet recht liggen, maken een slordige indruk. Durf te investeren en huur iemand in die jouw pand kan voorzien van een nette vloer. Naast de wat duurdere tegels zijn er nog vele andere opties. Denk hierbij aan laminaat of een pvc visgraat vloer. Vooral het laatste kan ervoor zorgen dat het pand een unieke uitstraling krijgt. Bovendien is dit materiaal redelijk onderhoudsvrij waardoor je maar een keer hoeft te investeren in een nieuwe vloer. Bijkomend voordeel? De vloer blijft lang mooi.

Zorg voor nette wanden met onderhoudsvrije verf

Ander belangrijk aandachtspunt is de wandafwerking. Nette en strakke binnenwanden geven een pand de uitstraling die het nodig heeft. Zij springen immers meteen in het oog.
Je kunt ze laten behangen of laten schilderen. Behangen is goedkoper en als je handig bent, kun je deze klus in veel gevallen zelf klaren.

Bij de tweede optie, het schilderen, is het gebruik van felle en aparte verfkleuren ten zeerste af te raden. De kans is groot dat de nieuwe bewoners de de wanden direct weer zullen overschilderen. Zorg er dus voor dat je gebruik maakt van basic kleuren die doorgaans bij een groot publiek in de smaak vallen. Als je dan ook nog onderhoudsvrije verf gebruikt, bijvoorbeeld Sikkens Alphacryl Pure Mat, dan hoef je maar een keer deze investering te doen. Sikkens verf biedt een breed assortiment van verfproducten voor vrijwel alle klussen. Deze kwaliteitsverf draagt zeker bij aan een vlotte verkoop van het pand.

 

Dit artikel is gesponsord door Verf.nl.

Reageer op dit artikel