Multi neemt beheer drie winkelcentra in Duitsland over

Multi neemt beheer drie winkelcentra in Duitsland over
Shopping Plaza Garbsen

Voormalig projectontwikkelaar Multi gaat drie winkelcentra in Duitsland managen. Multi is tegenwoordig een service platform voor 'retail real estate assets en property management'.

Het management van de winkelcentra nemen ze over van belegger Corestate Capital. Zij blijven het eigenaar.

Dr. Ralf Klann, Managing Director Asset Management van de Corestate Capital Group: ‘De drie winkelcentra Plaza in Garbsen, Vechte Arkaden in Nordhorn en City Rondell in Schwenningen zijn gewilde winkelobjecten, maar ze stellen hoge eisen aan vastgoedbeheer vanwege gemengd gebruik. We zijn ervan overtuigd dat Multi Germany, met zijn jarenlange ervaring en internationale expertise, kan voldoen aan deze eisen en zal profiteren van het potentieel van de winkelcentra ten behoeve van onze investeerders. We kijken uit naar het starten van deze nieuwe samenwerking.’ Hubert Stech, Managing Director van Multi Germany: 'Passief beheer van een winkelcentrum is niet langer genoeg vandaag. Multitaskend, proactief, ondernemend ingesteld management dat gedifferentieerde taken integraal oplost en op verschillende niveaus winstgericht is, dat is nodig. De drie nieuwe centra in Garbsen, Nordhorn en Schwenningen zijn een spannende uitdaging voor ons om een ​​stap dichter bij ons doel te komen om de beste 'full-service winkelcentrum management te worden aanbieder in Europa'.

Shopping Plaza Garbsen
Shopping Plaza Garbsen

Garbsen

Aangezien Garbsen geen voetgangersgebied heeft, is het centraal gelegen winkelplein de grootste winkelbestemming in de stad. Er is ook een gespecialiseerd marktcentrum met een grote supermarkt in de directe omgeving. Deze mix maakt ongetwijfeld het winkelplein tot het centrum van Garbsen winkelgebied. Met meer dan 50 speciaalzaken, maar ook service- en cateringbedrijven, op een oppervlakte van ca. 20.000 vierkante meter, onderdeel van het diversiteitconcept is een groot woonpark met 57 appartementen en een park van 5.700 m² op het dak van het winkelcentrum. Meer dan 1.000 gratis parkeerplaatsen in de geïntegreerde parkeergarage en rondom het centrum completeert het klantvriendelijke aanbod.

Vechte Arkaden, Hagenstraße 10, 48529 Nordhorn
Vechte Arkaden, Hagenstraße 10, 48529 Nordhorn

Vechte Arkaden, Nordhorn

De Vechte Arkaden op de Neumarkt is gelegen op Vechte eiland in het centrum van de waterstad Nordhorn. Met een oppervlakte van meer dan 7.600 m2 geeft bezoekers een aantrekkelijk aanbod van mode-thema's, waaronder H & M, Esprit, Jack & Jones, Only en Camp David in meer dan 15 winkels. De Vechte Arkaden zijn niet alleen modern, maar dit is ook het grootste winkelcentrum in de omgeving.

City Rondell Schwenningen, Kronenstraße 21
City Rondell Schwenningen, Kronenstraße 21

Schwenningen

Het centrum City Rondell is de winkelbestemming van de inwoners van Schwenningen. Het winkelcentrum heeft er dertig speciaalzaken, evenals een verscheidenheid aan diensten en restaurants. Bekende anchor-tenants zijn retailketens zoals Drogerie Müller, Woolworth en de moderetailer Esprit. Het aanbod is  aangevuld met lokale concepten zoals de bekende en zeer populaire slager, Tannenhof. City Rondell ligt in het stadscentrum in de directe nabijheid van het centrale busstation en heeft een eigen parkeerplaats  met meer dan 400 parkeerplaatsen.

Lees hier meer over de bewogen geschiedenis van Multi. 

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.