nieuws

Dudok Groep koopt Hofbogen

Transacties

Dudok Groep koopt Hofbogen
Hofbogen Rotterdam

De Hofbogen in Rotterdam zijn verkocht aan het Dordtse vastgoedbedrijf Dudok Groep.

In 1908 werden Rotterdam en Scheveningen per spoor aan elkaar verbonden. Een eeuw lang reden er treinen over de Hofbogen op dit traject. Daarna gaven woningcorporaties Vestia en Havensteder dit monumentale bouwwerk een tweede leven. Tegenwoordig vind je er tal van hippe winkels, koffiezaken en restaurants. Op het dak van Station Hofplein is een dakpark ingericht, het Luchtpark. De taak van de corporaties en ProRail zit erop, de toekomst is aan de volgende eigenaar: Dudok Groep uit Dordrecht. En dat is ze wel toevertrouwd, al vaker maakte Dudok van monumentale gebouwen iets heel moois. Oftewel zoals Ewald Dudok zegt:
Voor platte vierkante meters kun je beter een pensioenfonds bellen.

Met hart voor de stad

Op 8 oktober 2018 startte de verkoop van de Hofbogen. Uit de vele biedingen is de koper gekozen op basis van het bod in combinatie met de ingediende toekomstvisie. ‘De Hofbogen is geliefd, de interesse was groot. Wij zien in Dudok Groep een betrouwbare en betrokken vastgoedbelegger met veel ervaring in het ontwikkelen van bijzondere monumenten op een hoog kwaliteitsniveau. Met hart voor Rotterdam zet zij zich in voor het behoud van de stad,’ vertelt Addy van der Knaap, directeur Hofbogen. In de verkoopprocedure vervulde Fakton de rol van strategisch verkoopadviseur en procesbegeleider; BRiQ real estate was de verkopend makelaar. Beiden kijken met de verkopende partijen en gemeente Rotterdam terug op een geslaagde verkoop.

De toekomst

Dudok Groep ziet de Hofbogen als een aantrekkelijke en gevarieerde mix van duurzame ondernemers die een binding hebben met de wijk, stad én met de mogelijkheid voor het aanleggen van een dakpark van internationale allure. Dudok Groep bepaalt straks samen met de gemeente Rotterdam de inrichting van het twee kilometer lange dak. Hierbij betrekken zij de ondernemers, omwonenden, vrijwilligers en lokale initiatieven. Dudok heeft ook de Schiecentrale  en ook het Diepeveenpand in Rotterdam.

Reageer op dit artikel