nieuws

Dudok Groep koopt Diepeveen-pand te Rotterdam

Beleggingen

Dudok Groep heeft het rijksmonumentale pand Diepeveen aan de Pelgrimsstraat 3 te Rotterdam van Deeterman Holding (gelieerd aan de firma Vorm & Decor) gekocht. Vastgoedmarkt achterhaalde de koopsom. 

Dudok Groep koopt Diepeveen-pand te Rotterdam

Blijkens onderzoek  in het Kadaster is 2,75 miljoen euro betaald.

Dudok Groep is van plan het iconische Diepeveen-pand te herontwikkelen tot een woongebouw met publieke voorzieningen in de plint, waarbij het beeldbepalende monumentale kopgebouw in ere wordt hersteld. Het plan is om tussen het bestaande karakteristieke gebouw en de voet van het ‘dakpark’ een nieuw volume voor wonen toe te voegen waarmee de transformatie naar een aantrekkelijk stedelijk woonmilieu ontstaat.

Het toevoegen van wonen op deze plek sluit volgens Dudok volledig aan bij de visie van de gemeente Rotterdam. De gemeente is voornemens om dit gebied te ontwikkelen naar een stedelijk woon/werkgebied, waarmee een aantrekkelijke plek ontstaat, die als een ‘stepping stone’ de verbinding legt tussen Bospolder Tussendijken en Schiemond aan de rivier. Daarnaast zal deze nieuwe ontwikkeling het stedelijk karakter van de Vierhavensstraat/Parklane als belangrijke stadsentree versterken.

Dudok Groep voegt het karakteristieke object toe aan haar monumentale portefeuille en voegt daarnaast een volume van 20.000 m2 nieuwbouw wonen toe aan haar ontwikkelportefeuille.Eerder kocht Dudok Groep in Rotterdam ook het monumentale Haka-gebouw, tevens gelegen in het Merwe-Vierhavensgebied.

Reageer op dit artikel