Makelaar verkoopt uitgebrande woning

Makelaar verkoopt uitgebrande woning
De uitgebrande woning aan de Vossiusstraat in Dordrecht Foto: Funda

Waltmann Makelaars uit Dordrecht heeft voor een onbekend bedrag een vrijwel volledig uitgebrande woning verkocht.

Op de site van woningplatform Funda staat dat de woning aan de Vossiusstraat in de Dordtse wijk Nieuw Krispijn onder voorbehoud is verkocht. Het huis raakte door een brand in juni 2018 onbewoonbaar. Later bleek dat de brand was aangestoken, vermoedelijk in opdracht van de ex-partner van de bewoonster die op het moment van de brand niet aanwezig was.

Landelijk nieuws

Dat de uitgebrande woning medio april 2019 in de verkoop ging was dusdanig opvallend dat het ook het landelijk nieuws haalde. Geïnteresseerden konden tot 15 mei  een bod op de woning doen, maar moesten daarbij volledig vertrouwen op de informatie van de makelaar omdat de woning door de brandschade niet meer toegankelijk was.

174.000 euro schade

Het betreft een voormalige beneden en bovenwoning die samengevoegd is tot een eengezinswoning met een vloeroppervlak van 137 m2. Experts van de verzekeraar hebben de schade aan het pand inschat op ruim 174.000 euro. Vrijwel alles in het pand moet vervangen worden. Het WOZ-waardeloket vermeldt dat de woning op peildatum 1 januari 2017 nog een WOZ-waarde van 115.000 euro had. Een jaar later was dat gedaald tot 50.000 euro.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.