nieuws

Hoofdkantoor PostNL definitief naar Stationspostgebouw bij Hollands Spoor

Transacties

Hoofdkantoor PostNL definitief naar Stationspostgebouw bij Hollands Spoor

Het hoofdkantoor van PostNL verhuist uiterlijk eind juni 2021 van de Prinses Beatrixlaan in Den Haag naar het Stationspostgebouw bij NS-station Den Haag HS. De Centrale Ondernemingsraad (COR) van PostNL staat hier positief tegenover.

Daarmee is de op handen zijnde verhuizing van het hoofdkantoor van PostNL definitief, laat het bedrijf weten.

Het contract met de verhuurder van het Stationspostgebouw is deze week ondertekend. De ontwikkelaar en verhuurder van het Stationspostgebouw is Life Makes Sens: een samenwerkingsverband tussen Life.NL – een initiatief van de Belgische partners Life en Gijbels Group – en de Nederlandse ontwikkelaar Sens Real Estate. Beide partijen zijn gespecialiseerd in binnenstedelijke ontwikkeling en complexe vastgoedopgaven.

Het nieuwe gebouw voorziet in de behoefte van PostNL om z’n hoofkantoormedewerkers zoveel mogelijk te huisvesten op één locatie. Het kantoor van PostNL’s pakkettenbedrijf is momenteel nog gevestigd in Hoofddorp. Deze medewerkers verhuizen in 2019 eerst naar de Prinses Beatrixlaan. Uiterlijk eind juni 2021 verhuist het hele hoofdkantoor van PostNL naar het Stationspostgebouw. Het verhuizen van PostNL hoofdkantoormedewerkers vanuit twee gebouwen naar één gebouw vereenvoudigt de onderlinge samenwerking wat ten goede komt van de dienstverlening. Daarnaast zijn de huisvestingskosten van het Stationspostgebouw lager dan die van de Prinses Beatrixlaan en levert de verhuizing PostNL ook een kostenbesparing op.

Moderne werkomgeving in Rijksmonument

Het Stationspostgebouw is een Rijksmonument met een heel eigen karakter dat bovendien een rol speelt in de bedrijfshistorie van PostNL. Het Stationspostgebouw is tussen 1940 en 1949 gebouwd en in het verleden werden er posttreinen van PTT Post geladen en gelost. De komende periode wordt het gebouw naar wens van PostNL verbouwd en ingericht. De entree krijgt een open karakter en is verbonden met de directe omgeving. Er komt een groot atrium in het midden van het gebouw, waardoor alle verdiepingen zichtbaar met elkaar worden verbonden. Op die manier ontstaat een moderne en prettige werkomgeving die specifiek gericht is op samenwerking.

HS Kwartier

De ontwikkeling van het Stationspostgebouw maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling HS Kwartier (Meer centrum voor de stad). Deze ontwikkeling beslaat het door LIFE verworven Stationspostgebouw, the Globe en de Ontwikkelingsplot, welke allen zijn gelegen tussen de Waldorpstraat en het Station Hollands Spoor in Den Haag. Een project van in totaal ongeveer 230.000 m² multifunctionele stadsontwikkeling met een groot woningaanbod, kantoren en co-working, hotel, onderwijs, cultuur en andere stedelijke voorzieningen die de directe omgeving van het Hollands Spoor nieuw leven zullen inblazen. Belangrijk onderdeel van de ontwikkeling is de opwaardering van de openbare ruimte en de herinrichting van de Waldorpstraat tot een groene en vitale levensader voor dit nieuwe stuk stad.

CBRE heeft PostNL geadviseerd bij deze transactie.

Reageer op dit artikel