High Park getransformeerd naar 289 appartementen

High Park getransformeerd naar 289 appartementen

Borghese Real Estate heeft transformatieproject High Park in Arnhem verkocht aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

High Park is de gebiedstransformatie van het voormalige ING-kantoor aan de Velperweg in Arnhem. Borghese Real Estate en Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben een overeenkomst gesloten over de turn-key realisatie van 203 huurappartementen in het project High Park.

Kruisgebouw

De verkochte woningen maken onderdeel uit van het Kruisgebouw. Dit deelproject bestaat in totaal uit 289 appartementen verdeeld over 15 verdiepingen en wordt gebouwd naar ontwerp van Powerhouse Company. Er zullen verschillende type woningen worden gemaakt voor diverse doelgroepen, de oppervlaktes variëren van 48 tot ruim 200 m2. Een deel van de appartementen zullen bij eerste verhuur beschikbaar komen voor het sociale segment. De appartementen gelegen op de bovenste vijf verdiepingen behoren niet tot deze transactie en komen in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar voor verkoop aan particulieren.

Gasloos

Borghese Real Estate en Syntrus Achmea RE&F hebben zich ten doel gesteld om de transformatie volledig gasloos op te leveren. Na intensieve bestudering door adviseurs en installateurs is dat in samenspraak met Eteck gelukt door hergebruik van de reeds aanwezige WKO-bronnen. De realisatie is al in volle gang en wordt uitgevoerd door Klok Groep. Naar verwachting worden de woningen in de tweede helft van 2020 opgeleverd.

Thijs Meijer, vastgoedadviseur nieuwbouw: 'Deze transactie laat zien dat ook transformaties van oude gebouwen duurzaam kunnen worden gerealiseerd. Beide partijen hebben zich hier enorm voor ingezet en het is mooi om te zien dat het uiteindelijk gelukt is om de transformatie volledig gasloos op te leveren.' Naast nieuwbouwontwikkelingen in verschillende vastgoedsegmenten heeft Borghese eerder verschillende succesvolle binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten gerealiseerd. Enkele sprekende voorbeelden hiervan zijn gebiedsontwikkeling ‘Maanplein’ op de Binckhorst in Den Haag, het kantoor ‘Prins en Keizer’ te Amsterdam en woongebouw ‘In het Noorderlicht’ te Utrecht.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.