Logicor verhuurt 23.000 m2 logistiek in Venlo

Logicor verhuurt 23.000 m2 logistiek in Venlo
Celsiusweg 66 in Venlo

Logicor heeft een distributiecentrum aan Celsiusweg 66 in Venlo langjarig verhuurd aan Seacon Logistics. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 22.885 m2.

Het complex ligt op bedrijventerrein Venlo Trade Port. Dit jaar is er in alleen Venlo al 220.000 m2 aan logistieke ruimte verhuurd. Daarmee kent Venlo na deze transactie nog slechts 0,3 procent leegstand.

Seacon Logistics opereert wereldwijd als logistiek dienstverlener met een maritiem karakter. Als gevolg van het commerciële succes van Seacon ontstond behoefte aan langjarige capaciteitsuitbreiding, waarbij het distributiecentrum aan Celsiusweg 66 (lokaal bekend als VTP5) in Venlo prima past in de multimodale groeistrategie van Seacon. Logicor werd in deze transactie geadviseerd door Cushman & Wakefield en JLL.

Logicor bezit 13,6 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed in de belangrijkste Europese markten. Het bedrijf heeft na het sluiten van deze overeenkomst geen leegstand meer in Nederland. Logicor is eigendom van het Chinese staatsinvesteringsfonds China Investment Corporation (CIC). CIC kocht het platform medio 2017 van de Amerikaanse durfinvesteerder Blackstone voor 12,25 miljard euro.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.