nieuws

Loetje opent vestiging in Leeuwarden

Transacties

De restaurantketen Loetje opent een vestiging in Leeuwarden. Eind 2018 opent de restaurantketen aan de Stationsweg 2.

Loetje opent vestiging in Leeuwarden
Loetje

Het restaurant komt in het voormalige kraakpand tegenover het centraal station, tussen Grand Café Wouters en het Oranjehotel, meldt het Dagblad voor het Noorden. Leeuwarden krijgt daarmee de eerste Loetje-vestiging in het Noorden.

De stadsvilla waar Loetje zijn oog op heeft laten vallen, is in de negentiende eeuw ontworpen door de Leeuwarder stadsarchitect Thomas Romein. Het pand kende de afgelopen jaren opeenvolging van eigenaren met perioden van leegstand, waarin het pand in verval raakte. Plannen voor kantoren en later woningen gingen niet door. Eind vorig jaar kreeg eigenaar Kofa Vastgoed een vergunning om het pand te verbouwen tot restaurant.

Reageer op dit artikel