Propertunity verkoopt bedrijfsruimte in Venlo

Propertunity verkoopt bedrijfsruimte in Venlo
Vasco da Gamaweg 5, Venlo

Vastgoedbelegger Propertunity in Hoofddorp heeft de bedrijfsruimte aan de Vasco da Gamaweg 5 in Venlo verkocht aan GLT-Europe.

Het object bestaat uit 10.043 m2 bedrijfsruimte, 1.734 m2 kantoorruimte en ligt op het bedrijventerrein Trade Port West. De koper betaalde 3,95 miljoen euro (Kadaster). Het pand komt uit de portefeuille van het vastgoedfonds Wilgenhaege Stedekroon. Directeur/eigenaar Jerry Langelaar fuseerde Wilgenhaege Stedekroon in 2014 met het zusterfonds Propertunity.

GLT-Europe is een toeleverancier van installaties voor de champignonteelt.

Wilgenhaege maakte een moeilijke periode door kort na het uitbreken van de vastgoedcrisis. Het bedrijf besloot toen de focus te verleggen naar vermogensbeheer en beleggingen in niet-beursgenoteerde ondernemingen. Eerder zag de onderneming zich genoodzaakt de inkoop van certificaten van zijn vastgoedfondsen op te schorten.

ARC Real Estate Partners behartigde de belangen van de verkoper als asset manager. Het Industrial & Logistics team van JLL Eindhoven heeft de transactie namens de verkoper tot stand gebracht.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.