nieuws

ANP verhuist naar WTC Den Haag

Transacties

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) verhuist van Rijswijk naar het centrum van Den Haag. Vanaf mei is het ANP gehuisvest in WTC Den Haag.

ANP verhuist naar WTC Den Haag
WTC Den Haag aan Prinsenhof

Het grootste en oudste persbureau van Nederland is een huurovereenkomst met Bouwinvest aangegaan voor 1.600 m2 kantoorruimte in toren C van het WTC aan de Prinsenhof in Den Haag. ANP zal per 1 mei 2018 het gebouw betrekken en heeft een overeenkomst voor 10 jaar afgesloten.

Het ANP kiest hierbij nadrukkelijk voor het vestigen in een bruisende omgeving waarbij de reuring van het stadscentrum een impuls geeft aan de werkzaamheden die het ANP 24 uur per dag uitvoert. Martijn Bennis, algemeen directeur van het ANP: ‘Wij zijn blij om ons weer in Den Haag te kunnen vestigen. Na een stevige zoektocht hebben we gekozen voor het WTC vanwege de centrale ligging, de dynamische omgeving en de praktische voordelen.’

Het voormalige complex Prinsenhof ligt in het Beatrixkwartier in Den Haag. Toren C, D en E zijn hernoemd tot WTC The Hague. Het complex telt in totaal 200 woningen, een hotel, een parkeergarage met plaats voor duizend voertuigen en ruim 60.000 m2 aan kantoorruimte. Daarvan is 42.500 m2 kantoorruimte in gebruik bij het WTC.

ANP werd bijgestaan door BrookRose en eigenaar Bouwinvest werd begeleid door Cushman & Wakefield.

Reageer op dit artikel