nieuws

Initiatief voor 844 woningen in Laakkwartier Den Haag

Projectontwikkeling

Initiatief voor 844 woningen in Laakkwartier Den Haag
Verheeskade Laakkwartier Den Haag

De herontwikkeling van het Laakhavenkwartier is hot op de Provada. Drie partijen gaan samen 844 woningen ontwikkelen. ‘Het gaat over het toekomstbeeld van Den Haag’.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Lakenvelder Investment Group en Cores Investment willen samen 844 woningen ontwikkelen aan de Verheeskade in Den Haag. De drie partijen hebben op 5 juni 2019 op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam een intentieverklaring getekend waarin de samenwerking is vastgelegd. Eerder op de beurs kocht Altera al de Kop van Laak.

CID

De woningen in Laakhaven maken deel uit van een omvangrijke gebiedsontwikkeling, waarbij het gebied rondom de stations Den Haag CS, HS en Laan van NOI zich ontwikkelt tot een internationaal competitief stadsdeel: het Central Innovation District (CID). In dit gebied moet een groot deel van de stedelijke groei van Den Haag gestalte krijgen. Doel is dat het CID uitgroeit tot een duurzaam, leefbaar en inclusief hart van de stad met een uitstekende bereikbaarheid en internationale aantrekkingskracht.

Drie woongebouwen en een woontoren

De plannen van Syntrus Achmea, Lakenvelder Investment en CORES Investment voorzien in drie woongebouwen en een woontoren van 120 meter, waarover de 844 appartementen worden verdeeld. Bedoeling is dat 30 procent van de woningen wordt bestemd voor de sociale huur. In de plint is ruim 3.100 m2 commerciële ruimte opgenomen. De drie partijen werken de plannen de komende periode verder uit in nauw overleg met de gemeente Den Haag. Het complex is ontworpen door OPL Architecten Utrecht. ‘We hebben het volste vertrouwen in de kracht van onze onderlinge samenwerking’, zegt Edvard van Luijn, director Acquisitie & Ontwikkeling bij Syntrus Achmea. ‘Deze nieuwe woningen voorzien in een grote behoefte aan betaalbare huisvesting en geven een duurzame impuls aan de ontwikkeling van Den Haag, ook in internationaal opzicht. Onze institutionele opdrachtgevers hebben daarmee uitzicht op een uitstekende belegging.’

Mogelijk nog meer

‘Voor Lakenvelder Investment Group, als initiatiefnemer van het project, is een grote stap genomen in de ontwikkeling van de locatie én de mogelijke uitbreiding met toekomstige aansluitende ontwikkelingen. Hierdoor ontstaat een mooie toevoeging aan de stadswijk Laakhaven. De strategische samenwerking met Cores Investment heeft hieraan bijgedragen evenals de goede samenwerking met de gemeente Den Haag en niet in de laatste plaats Syntrus Achmea Real Estate & Finance’, aldus Ingmar Dirkse van den Heuvel, managing partner Lakenvelder Investment Group. ‘Dit ambitieuze herontwikkelingsproject komt er in nauw overleg met het lokale bestuur. We zetten sterk in op participatie met alle stakeholders, inclusief de buren en de ontwikkelaars van andere projecten binnen de wijk, om zo tot een kwalitatieve buurttransformatie te komen. Het gaat immers over het toekomstbeeld van de gemeente Den Haag’, zegt Peter Leyssens, medeoprichter van Cores Development en Cores Investment. ‘Met dit project bevestigen we de mogelijkheden die de hertekening van een stadswijk te bieden heeft, met kwalitatief maatwerk en lokale integratie als belangrijke uitgangspunten.’

Reageer op dit artikel