Bovenlagen Rokin 88 worden woningen

Bovenlagen Rokin 88 worden woningen
Rokin 88

Dela Vastgoed heeft FiMek estate opdracht gegeven voor de herontwikkeling van het Rokin 88 in Amsterdam. De kantoorlagen worden woningen.

De begane grond is verhuurd aan ING Bank. De bovengelegen vier bouwlagen met voormalige kantoorruimten worden herontwikkeld tot dertien huurwoningen.

Het bestaande winkel- en kantoorgebouw met een oppervlakte van 1.350 m2 stamt uit 1914 en is ontstaan door de samenvoeging van twee panden aan het Rokin. Voor de herontwikkeling worden de verdiepingen van het gebouw volledig gestript en opnieuw ingedeeld. De gevel betreft een beschermd stadsgezicht van architect Jan Kuyt en wordt gerenoveerd. Het ontwerp voor de herontwikkeling is uitgewerkt door Common Affairs architecten. ING Bank zal gedurende de herontwikkeling in het pand gehuisvest blijven.

Het pand maakt al sinds eind jaren negentig onderdeel uit van de portefeuille van Dela Vastgoed. Vanuit de specialisatie op gebied van herontwikkelingsopgaven in binnensteden is gekozen voor FiMek estate. Door de vernieuwing van het pand wordt invulling gegeven aan de strategie van Dela Vastgoed, namelijk het zorgen voor een levendige binnenstad door onder meer de realisatie van woningen boven winkels. Al eerder realiseerde Dela Vastgoed 16 woningen in het centrum van Amsterdam, namelijk op Muntplein 2 – 4.

FiMek estate

FiMek estate is in 2005 opgericht door Han Fijen en Joost Mekking, als vastgoedontwikkelaar op het gebied van winkelen, werken en wonen. FiMek is gespecialiseerd in het management van herontwikkelingsopgaven.

Over Dela Vastgoed

Coöperatie Dela is opgericht in 1937 in Eindhoven. Sinds de begin jaren van Dela wordt er belegd in vastgoed. Dela Vastgoed beheert, koopt en verkoopt de beleggingen in vastgoed in Nederland voor de coöperatie. Een belangrijk deel van de beleggingen bestaat uit individuele winkelpanden en winkelcentra.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.