Review ontwikkelt hoge woontoren aan Rotterdamse Blaak

Review ontwikkelt hoge woontoren aan Rotterdamse Blaak
Blaak 20-24, Rotterdam

De Eindhovense vastgoedontwikkelaar Review Real Estate heeft tijdens de Woonbeurs Rotterdam op 16 en 17 maart 2019 het ontwerp getoond voor een honderd meter hoge woontoren aan de Blaak in Rotterdam.

The One is een ontwerp van UN Studio - het bureau van architect Ben van Berkel - en krijgt ruim 200 koop- en huurappartementen met oppervlakten variërend van 60 tot 250 m2, een hotel en horeca, werkplekken en publieke functies. De woontoren moet in 2024 gereed zijn. Alle appartementen krijgen een buitenruimte, in de vorm van een balkon of terras met beplanting.

Het co-living-, shortstay- en co-workingconcept wordt geleverd door de snel expanderende internationale keten Quarters, een merk van de Medici Living Group.

De nieuwe woontoren wordt gebouwd op de plek van het kantoorgebouw Blakeburg aan Blaak 20-24. Dit kantoor dateert van 1977. Review kocht het in 2017 voor 14,039 miljoen euro (Kadaster).

Review Real Estate werd in 2012 opgezet door Jos Schüssel, eerder ceo van Colliers International Nederland.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.