Vredesplein Eindhoven, nog 77 woningen

Vredesplein Eindhoven, nog 77 woningen
Woningen Vredesplein Eindhoven

SPF Beheer, Woonstichting 'thuis en Stam + De Koning hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van 77 woningen in Eindhoven.

Het is de laatste fase in de herontwikkeling Vredesplein in Oud Woensel in Eindhoven. De woningen rondom het Vredesplein in Eindhoven worden in vijf fasen gesloopt en daar komt nieuwbouw voor in de plaats.

Oud Woensel wordt nieuw

In het hart van de wijk komen 77 vrije sector huurwoningen die Stam + De Koning in opdracht van SPF Beheer gaat bouwen. Hiermee komt er meer variatie in het woningaanbod in de wijk, een mix van betaalbare en duurdere huur- en koopwoningen. Als de werkzaamheden gaan zoals gepland, dan worden de laatste woningen van de herontwikkeling Vredesplein  begin 2022 opgeleverd. In totaal staan er dan circa 400 nieuwe woningen en appartementen, zowel sociale en vrije sector huur en koopwoningen, in een prachtige nieuwe, groene, autovrije, duurzame wijk.

Verschillende architectuurstijlen

Het ontwerp van de woningen past binnen het stedenbouwkundig ontwerp. In dat ontwerp komen de verschillende stijlen terug van vijf architecten die de woningen ontworpen hebben. Per fase herhalen we de verschillende architectuurstijlen, zo ook in deze laatste fase.  Ook deze woningen worden aangesloten op WKO (Warmte Koude Opslag). Met WKO komt warmte en koude om de woningen te verwarmen en te koelen uit de grond. Met het verduurzamen van deze woningen dragen ’thuis, SPF Beheer en Stam + De Koning aan een duurzame leefomgeving.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.