nieuws

Roompot koopt nieuwe recreatieparken Zeeland

Projectontwikkeling

Leisure2B gaat in Zeeland in opdracht van Roompot Vakanties ongeveer 140 miljoen euro investeren in twee vakantieparken met in totaal bijna 500 recreatiewoningen.

Roompot koopt nieuwe recreatieparken Zeeland
Camping Duinrand in Burgh-Haamstede

Dat bericht regionaal dagblad PZC op 10 oktober 2018. Ontwikkelaar en investeerder Leisure2B is opgericht door Hein van der Ploeg (ex-JLL en -ING RED) en Machiel Blom (eigenaar Duinrand Recreatie). De vakantiewoningen zijn gepland in het toekomstige vakantiepark Visserskreek (nu nog camping Veerhoeve) in Wolphaartsdijk en op Camping Duinrand in Burgh-Haamstede. Visserskreek moet 280 bungalows krijgen. De bouwstart staat gepland in januari 2020.

De Rotterdamse ontwikkelaar Leisure2B heeft een overeenkomst met Roompot Vakanties gesloten over de verhuur en exploitatie van het te realiseren park. Op Camping Duinrand in Burgh-Haamstede, nu nog in handen van Duinrand Recreatie, zijn 200 recreatiewoningen gepland. Hier zal Roompot-dochter Largo Resorts het beheer op zich nemen. Largo exploiteert parken in het hogere recreatiesegment. De markt van recreatiewoningen groeit hard en blijft groeien, schreef NVM onlangs.

Roompot en Leisure2B hebben de intentie uitgesproken op termijn meer projecten samen op te pakken. De campingbezoekers die nu nog gebruikmaken van stacaravans, chalets en campingplekken, zijn niet blij met de projecten. De Zeeuwse Delta is vogelvrij, schrijft een actiegroep in reactie op dit en andere plannen. Met hun protesten en petities aan de provincie Zeeland proberen ze de ontwikkeling tegen te houden.

Reageer op dit artikel