nieuws

AM en BPD realiseren woonwijk Vianen

Projectontwikkeling

Hoef en Haag CV, een samenwerking tussen AM en BPD, heeft het startsein gegeven voor de bouw van 69 eengezinswoningen in deelplan 2a van project Het Dorpshart in Vianen. Het gehele project genaamd Hoef en Haag omvat 1.800 woningen.

AM en BPD realiseren woonwijk Vianen
Het Dorpshart in Vianen

Van de 69 koopwoningen in Oudhollandse architectuur zijn er nog slechts twee beschikbaar. Eén woning staat onder optie. De woningen worden naar verwachting opgeleverd in het derde kwartaal van 2019. Het woningprogramma in het dorpshart is gevarieerd: eengezinswoningen worden afgewisseld met hofwoningen, tweekappers en herenhuizen.

Er komt ook een aantal levensloopbestendige woningen. Inmiddels zijn in de gebiedsontwikkeling Hoef en Haag 400 woningen verkocht en in aanbouw genomen. Hoef en Haag CV ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag aan de Lek bij Vianen. In deze woonwijk worden in totaal ongeveer 1.800 woningen gerealiseerd in de periode tot 2030.

De woonoppervlaktes van de nu in aanbouw gaande hofwoningen zijn 128 m2. De prijzen zijn vanaf 347.900 euro. Het ontwerp van deze fase is afkomstig van Geesink Weusten architecten en is in samenwerking met BAM Wonen tot stand gekomen. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen. De realisatie van fase 2b, bestaande uit vijftig woningen, gaat naar verwachting in oktober van start. De situering van deze fase is tussen de nieuw te vormen Brink en de Meander.

Reageer op dit artikel