VGP koopt 26,7 hectare op Park15 Logistics

VGP koopt 26,7 hectare op Park15 Logistics

De Belgische logistiek vastgoedontwikkelaar VGP heeft 26,8 hectare gekocht op Park15 Logistics aan de A15 tussen Arnhem en Nijmegen voor de ontwikkeling van 150.000 m2 logistieke ruimte.

VGP wil fasegewijs 150.000 m2 logistieke ruimte realiseren op het Gelderse bedrijventerrein. Volgens Dirk Stoop, cfo van VGP, start de ontwikkeling van de eerste fase van 20.000 tot 40.000 m2 reeds in het najaar. VGP zou met diverse gegadigden in onderhandeling zijn. Of het over huur of koop gaat, liet hij in het midden. Ook wilde Stoop geen investeringsbedragen prijsgeven.

Het is de eerste keer dat deze Belgische beursgenoteerde vastgoedonderneming zich roert op de Nederlandse markt. VGP treedt met deze transactie in het voetspoor van WDP en Montea, twee Belgische beursgenoteerde logistieke. vastgoedondernemingen die al jarenlang actief zijn in ons land. In tegenstelling tot die partijen heeft VGP geen fiscaal transparante GVV-structuur. VGP werd opgericht in 2002 en is genoteerd aan Euronext Brussels sinds 2007.

Eind december 2017 had VGP voor 677 miljoen euro aan vastgoed op de balans staan. De vastgoedportefeuille van de jointventure met de Duitse verzekeraar Allianz, waarin de Belgen een 50 procent belang houden, heeft een waarde van 877 miljoen euro. Deze gezamenlijke onderneming is actief in Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Duitsland.

Het 85 hectare omvattende logistieke bedrijventerrein aan de A15 in regio Arnhem-Nijmegen is een project van Giesbers Gebiedsontwikkeling in samenwerking met diverse partijen. Het terrein werd drie jaar geleden in ontwikkeling genomen. De belangrijkste gebruikers van het park zijn prijsvechter Lidl (52.000 m2) en logistiek dienstverlener Nabuurs Supply Chain Solutions (60.000 m2).

Park15 Logistics ligt in het hart van de regio Arnhem-Nijmegen, direct aan de A15 ter hoogte van afslag 38 (Elst/Oosterhout). Het terrein ligt in de directe nabijheid van binnenvaartwater, de Barge Terminal Nijmegen en de Betuweroute met het Container Uitwissel Punt Valburg.

CBRE heeft bij deze grootste logistieke grondtransactie sinds tijden verkoper Giesbers Groep geadviseerd.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.