nieuws

Hoogste punt Amvest-woontoren Utrecht bereikt

Projectontwikkeling

Amvest meldt het hoogste punt van woontoren De Syp aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht. Het project is onderdeel van een grootschalige transformatie van het gehele stationsgebied van Utrecht.

Hoogste punt Amvest-woontoren Utrecht bereikt
De SYP aan Van Sijpesteijnkade in Utrecht

Vanaf de grond meet de nieuwe woontoren met 29 verdiepingen nu 90 meter. In de toren komen 266 middeldure huurwoningen variërend van tweekamerstudio’s tot royale topappartementen die na zomer 2018 in de verhuur komen. De toren is gekocht door Amvest Investment Management voor het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). De Syp is een gezamenlijke ontwikkeling van Wessels Zeist, Wessels Rijssen (beide onderdeel van VolkerWessels) en Porten Development.

De appartementen worden aangeboden vanaf 850 euro en kosten gemiddeld 900 per maand, exclusief servicekosten en parkeren. In de plint en in het monument komen commerciële ruimtes, waaronder horeca. Naar betaalbare middeldure stadsappartementen in hartje Utrecht is veel vraag en bijzonder weinig aanbod, zegt Wim Wensing, chief investment officer van Amvest.

‘Met deze huurwoningen voorzien we dan ook in een grote behoefte. Dat blijkt ook uit de grote animo die er al voor de woningen is. Het gebouw ligt op een fantastische plek, pal naast het centraal station, met een fietspad voor de deur. De Leidsche Rijn wordt straks in ere hersteld waardoor de Van Sijpesteijnkade weer een echte kade wordt.’ Naar verwachting wordt de woontoren in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd.

De Syp ligt direct aan het Forum, een plein 7,5 meter boven maaiveld. Het plein vormt de voetgangersentree naar het station en Jaarbeursplein. De moderne woontoren krijgt een historische entree: een rijksmonument uit 1912 blijft intact en de woontoren wordt er vanaf de vijfde etage omheen gebouwd. De klassieke gevel vormt uiteindelijk de entree van het complex aan de kade. De Syp is ontworpen door OZ Architecten.

Reageer op dit artikel