nieuws

Revis verricht bouwstart woningproject Vroondaal

Projectontwikkeling

De kersverse Haagse woonwethouder Boudewijn Revis heeft de officiële bouwstarthandeling verricht van nieuwbouwproject De Laureaten in Vroondaal. Het project omvat 68 eengezinswoningen.

Revis verricht bouwstart woningproject Vroondaal
De Laureaten in Vroondaal Den Haag

Bij de bouwstart werd Revis vergezeld door Ronald van Noord, financieel directeur bij Blauwhoed en Marcel Pfaff, directeur van Ballast Nedam. Ze legden de eerste funderingsbalk op zijn plek voor de 35 woningen in fase 1 van het Haagse woningproject. Ontwikkelaar is Blauwhoed, Ballast Nedam is aannemer. De Laureaten ligt aan Park Madestein. In de nieuwe wijk komen villa’s, twee-onder-een-kapwoningen, herenhuizen, verandawoningen en stadswoningen.

Als alles volgens planning verloopt, ontvangen de eerste bewoners rond het einde van dit jaar de sleutel. Architect Van Egmond heeft de huizen ontworpen in een kenmerkende en statige 19e-eeuwse Haagse stijl met veel details. Alle woningen zijn voorzien van ‘smart living’ techniek zoals een slimme thermostaat, geavanceerde rookmelders, usb-wandcontactdozen en toilet- en buitenverlichting en met een bewegingssensor.

In april is de online verkoop gestart van 33 woningen in fase 2 van De Laureaten. In deze tweede fase komen er naast stadswoningen, verandawoningen en herenhuizen ook chique bungalows met een volledig woon- en slaapprogramma op de begane grond. Alle woningen staan inmiddels onder optie. De bouw van de woningen start naar verwachting in het vierde kwartaal van 2018.

Blauwhoed heeft De Laureaten in co-creatie ontwikkeld. Geïnteresseerden hebben meegedacht over de buurt, het type woningen, de plattegronden, duurzaamheid, smart living en de stijlkenmerken die zorgen voor variatie in het gevelbeeld; tinten baksteen, erkers, luifels, veranda’s en verschillende raamopeningen. Vroondaal is een uitleglocatie in Den Haag Zuidwest tegen de grens met Westland. In het gebied komen ruim 2.000 dure en middeldure koopwoningen.

Reageer op dit artikel