nieuws

OM wil geld van familie Visser

Projectontwikkeling

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 8,4 miljoen euro van oud-directeur Ger Visser van het failliete vastgoedbedrijf Eurocommerce.

OM wil geld van familie Visser
Vrouwe Justitia

Ook zijn vrouw, zoon en dochter zijn aangeklaagd. De familie zou het bedrag in de aanloop naar het faillissement uit de boedel van Eurocommerce hebben onttrokken.

De vader en zoon werden twee jaar geleden al veroordeeld wegens valsheid in geschrift en faillissementsfraude. De oud-directeur is bovendien privé failliet verklaard en werd ook in die zaak veroordeeld tot faillissementsfraude. De moeder en dochter werden vrijgesproken van faillissementsfraude, maar daar heeft het OM beroep tegen aangetekend.

Het OM wil dat het geld naar de curatoren van Eurocommerce wordt overgemaakt. Die kunnen het dan verdelen over de schuldeisers.

De oorspronkelijke vordering van het OM op de familie bedroeg tientallen miljoenen euro’s. Het OM heeft deze vordering naar beneden bijgesteld, omdat de rechtbank de verdachten niet voor alle ten laste gelegde feiten heeft veroordeeld. Er zijn bovendien al bedragen betaald door verdachte na civiele uitspraken. Ook hebben curatoren al bedragen geïnd. Wat overblijft is een ontneming van een totaalbedrag van 8.405.062 euro. Volgens het OM is uit onderzoek gebleken dat dit bedrag is onttrokken aan de boedels. Het OM acht de familieleden hiervoor hoofdelijk aansprakelijk.

Reageer op dit artikel