nieuws

OM eist 36 miljoen van oud-topman Eurocommerce

Geen categorie

Het Openbaar Ministerie eist 36 miljoen euro van Ger Visser, oprichter en oud-directeur van het in 2012 gefailleerde Eurocommerce.

Dat heeft het OM op 26 oktober bekendgemaakt bij een regiezitting in de strafzaak tegen Visser, zijn echtgenote en zijn zoon en dochter, schrijft het Financieele Dagblad. Volgens justitie heeft de familie Visser zich schuldig gemaakt aan faillissementsfraude en bedrieglijke bankbreuk. Ten tijde van het faillissement had Eurocommerce bijna 700 miljoen euro aan leningen uitstaan.

Volgens het OM heeft Visser onder meer bankfinanciering gekregen door vervalste huurcontracten op te stellen. Ook zou hij bezittingen uit de failliete boedel tegen symbolische bedragen hebben weggesluisd naar zijn gezinsleden. De claim van 36 miljoen euro is gebaseerd op het bedrag dat Visser als onrechtmatig voordeel zou hebben verkregen ten koste van de boedel en de banken.

De oud-topman van Eurocommerce verweert zich met het argument dat de banken zelf hebben meegewerkt aan de vermeende vervalsing van de huurcontracten. Hij eist onder meer 235 miljoen euro van Rabobank; hetzelfde bedrag dat de grootbank hem naar eigen zeggen afhandig heeft gemaakt. Zijn advocaat wil 32 extra getuigen oproepen, onder wie bankiers. De inhoudelijke behandeling vindt naar verwachting pas in de loop van 2016 plaats.

Reageer op dit artikel