nieuws

‘DC NewLogic III duurzaamste logistieke pand Europa’

Projectontwikkeling

Het DC NewLogic III op bedrijvenpark Het Laar in Tilburg mag zich het duurzaamste DC van Europa noemen. Het gasloze logistiek centrum heeft het Breeam Outstanding-ontwerpcertificaat ontvangen.

‘DC NewLogic III duurzaamste logistieke pand Europa’
DC NewLogic III op bedrijvenpark Het Laar in Tilburg

Dat laat ontwikkelaar Dokvast weten. Door het gebruik van slimme technologie en duurzame materialen verkreeg het nieuwe hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics een score van 98,48 procent. NewLogic III heeft een totale oppervlakte van 60.400 m2, waarvan 40.000 m2 distributieruimte, 4.400 m2 kantoor en 16.000 m2 value added logistics (val), uit te breiden met nog eens 15.000 m2 val.

Jos Klanderman, managing director van Dokvast is zeer verheugd over het resultaat. ‘Op alle categorieën hebben we bijna de maximale score behaald. We zorgen voor een luchtdichte buitenschil, gebruiken duurzaam opgewekte energie met zonnepanelen en gaan zuinig om met fossiele brandstoffen.’

Daarnaast hebben het gebruik van duurzame materialen, automatisch dimmende ledverlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van daken, een warmtepomp en E-ketels bijgedragen aan de hoge Breeam-certificering. Het oplevercertificaat is op 12 juni behaald. In het derde kwartaal van 2018 zal Rhenus Contract Logistics het pand in gebruik nemen.

Eind 2017 ging de bouw van NewLogic III aan de Doctor Paul Janssenweg van start. Architect Hung Tran van Habeon Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Heembouw leidt als turnkey-bouwer het ontwerp en de uitvoering in goede banen. Bij de realisatie wordt Dokvast ondersteund door installatie-adviseur Quadrant4. Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij treedt op als makelaar.

Reageer op dit artikel