COD meldt bouwstart Kop Zuidas Sud

COD meldt bouwstart Kop Zuidas Sud
COD-project Kop Zuidas Sud Amsterdam

Slokker Bouwgroep Almere is 20 juni gestart met de bouw van nieuwbouwproject Sud in het gebied Kop Zuidas in Amsterdam. Ontwikkelaar is COD.

Sud bestaat uit 45 energiezuinige en luxe koopappartementen van 65 tot 150 m2, inclusief twee penthouses van 200 m2. In de plint van het complex komt er 550 m2 commerciële ruimte aan het nieuwe Hogeland plein. Onder het gebouw komt een parkeergarage voor 47 auto’s. De verkoop van de appartementen in de eerste fase is inmiddels succesvol afgerond en de tweede fase van de verkoop is gestart.

Het gebouw van het Amsterdamse architectenbureau Office Winhov is ontworpen in de verfijnde baksteentraditie van de Rivierenbuurt. Het gebouw ligt prominent aan het plein en creëert samenhang voor zijn omgeving. Kop Zuidas Sud wordt gerealiseerd in het gebied waar de Zuidelijke Wandelweg ooit de oorspronkelijke grens vormde tussen het Plan Berlage in Amsterdam Zuid en het groene Amstelland.

Het is een scharnierpunt in de stad. De Kop Zuidas is goed ontsloten via de afslag A10 met de auto en met het NS station RAI, tram, bus én nieuwe station van Noord-Zuidlijn op loopafstand. COD heeft eerder in het gebied 67 woningen in het project RIV// gerealiseerd en ontwikkelde het Motel One hotel met 320 kamers. In de directe omgeving van Sud is inmiddels gestart met de bouw van het hoofdkantoor van Suit Supply en het project Zuidoever van Cordaan.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.