Akkoord over bouw 1.600 appartementen Holendrecht

Akkoord over bouw 1.600 appartementen Holendrecht
Deal OurDomain tussen Greystar, Blauwhoed en de gemeente Amsterdam

Greystar, Blauwhoed en de gemeente Amsterdam hebben 7 juni op vastgoedbeurs Provada een meerjarige samenwerking afgesproken met de realisatie van duurzaam wooncomplex OurDomain Amsterdam South East met 1.600 appartementen.

OurDomain Amsterdam South East is een woningproject van Greystar voor studenten, young professionals, expats en starters op de woningmarkt. Het project op deze voormalige kantoorlocatie wordt volledig geïntegreerd in de omgeving en is op loopafstand van station Holendrecht en het AMC. Het complex omvat drie woonunits met in totaal 1.600 appartementen inclusief voorzieningen. De verhuur start in het eerste kwartaal van 2020. De oplevering staat gepland voor het tweede halfjaar van 2020.

Mark Kuijpers, managing director Greystar Netherlands: ‘De vergunningverlening voor de bouw van dit wooncomplex is een flinke impuls voor de transitie van Amstel III in Amsterdam Zuidoost. De transformatie van werk- naar verblijfsgebied op deze locatie is een initiatief van de gemeente Amsterdam en diverse ondernemers. Zij maakten voor Greystar de weg vrij om de sprong te maken naar een woongebied. Voor ons is dit een unieke kans om binnen 20 treinminuten van Amsterdam en Utrecht CS een project te kunnen realiseren dat antwoord geeft op de behoeften van de doelgroep.’

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.