Seniorencomplex Maassluis maakt plaats voor woonwijkje

Seniorencomplex Maassluis maakt plaats voor woonwijkje
Impressie Puur Maassluis

ABB Bouwgroep gaat seniorencomplex De Vliet in Maassluis slopen en vervangen door zestig woningen.

Het nieuwbouwplan Puur! Maassluis is gelegen op de huidige Vlietlocatie waar en het naastgelegen weekmarktterrein nu nog aanwezig zijn. Steenhuis Bukman Architecten is de architect van de ruim zestig grondgebonden woningen, appartementen en commerciële ruimten. In de zomer van 2017 is de overeenkomst voor het nieuwbouwplan al getekend door ABB uit Sliedrecht, gemeente Maassluis en woningcorporatie Maasdelta.

Op dinsdag 3 april legt ABB het plan voor aan plaatselijke ondernemers, omwonenden en geïnteresseerden. Deze inspiratieavond vindt plaats in De Drukkerij aan Dr. Kuyperkade 27c in Maassluis tussen 19.00 en 21.00 uur. In 2020 wordt De Vliet gesloopt, waarna in 2021 gestart kan worden met de realisatie van het nieuwbouwplan. Om de bouw mogelijk te maken wordt het bestemmingsplan aangepast.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.