nieuws

ABB koopt ziekenhuisterrein in Dordrecht

Projectontwikkeling

ABB koopt ziekenhuisterrein in Dordrecht
Het voormalig Refaja ziekenhuis zal plaats maken voor een nieuwe woonwijk. (Foto: Cees Schilthui-zen)

Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht koopt het voormalige Refaja ziekenhuisterrein in Dordrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

ABB heeft plannen om het terrein met een omvang van 6,5 hectare tot een woonwijk te transformeren. Nieuwbouwproject Amstelwijck Park omvat onder meer rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen. Het project maakt deel uit van de totale ontwikkeling van het gebied Amstelwijck, waarvoor de gemeente een ontwikkelstrategie opstelt. ABB zal de komende periode in samenwerking met de gemeente Dordrecht de plannen verder uitwerken.

Het gebied was van medio 1971 tot medio 2017 in gebruik als ziekenhuis, achtereenvolgens onder de namen Refaja ziekenhuis, Drechtstedenziekenhuis en locatie Amstelwijck van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Na de laatste ziekenhuisfusie werd besloten om de twee ziekenhuizen binnen de stad Dordrecht samen te voegen op één plek, in het gebied Gezondheidspark/Sportboulevard. Van 2008 tot 2017 zijn gefaseerd alle functies vanuit de locatie Amstelwijck overgeheveld naar dit gebied.

CBRE heeft het Albert Schweitzer ziekenhuis begeleid bij het verkoopproces. ABB is begeleid door Colliers.

Reageer op dit artikel