nieuws

Rising Star: Sophie Post

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Sophie Post van BNP Paribas Real Estate.

Rising Star: Sophie Post
Sophie Post

Naam: Sophie Post

Leeftijd: 29

Opleiding: SVMNIVO – Bedrijfsmatig Vastgoed

Ik ben: Consultant Asset Management bij BNP Paribas Real Estate en verantwoordelijk voor het commercieel beheer van diverse panden binnen onze portefeuille.

Waarom vastgoed: Omdat elke dag anders is en het daarom nooit verveelt. Ik werk met verschillende opdrachtgevers die elk weer een andere strategie, doel en manier van werken hebben. Verder is het een markt die continue in beweging is en verandert, dat houdt je scherp en zorgt voor genoeg uitdaging.

Het mooiste vastgoedobject: Zelf hou ik echt van monumentale panden/gebouwen en daar zou ik er niet 1 van kunnen kiezen want daar zijn er (gelukkig) nog genoeg van. Als ik toch wat moet noemen kies ik voor bijvoorbeeld het Rijksmuseum of het Centraal station in Amsterdam. Mijn grote droom wat betreft een huis!? Wonen in een oude molen..

Het lelijkste vastgoedobject: P.C. Hoofthuis in de Spuistraat. Alles wat de Spuistraat verder wel heeft, heeft dit object absoluut niet.

Belangrijkste trend: De digitalisering van onze samenleving. De technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat het bijna niet bij te houden is. Sowieso denk ik dat de vastgoedmarkt nog een redelijk achterstand heeft wat betreft digitalisering en dat hier nog heel veel kansen liggen. Gelukkig zie je dat er steeds meer mogelijk is en zie ik uit naar de ontwikkelingen die de komende jaren plaats gaan vinden.

Must-see: Exit trough the gift-shop, een documentaire van (of over) Banksy, dat is tot op de dag van vandaag nog niet bekend. Ik ben destijds betrokken geweest bij de deal met het Moco museum (gevestigd in Villa Alsberg, op het museumplein) en toen ben ik mij in Banksy gaan verdiepen, de documentaire is erg leuk om te zien!

Mijn rolmodel: Eén rolmodel heb ik niet. Ik leer ontzettend veel van de collega’s om mij heen en heb dat bij mijn vorige werkgever, Cobraspen (waar ik 7 jaar heb gewerkt) ook gehad. Iedereen draagt op zijn of haar manier bij, bij de successen en ik vind juist de diversiteit van alle persoonlijkheden binnen een team erg belangrijk.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: In (gelukkig!) nog heel veel dingen. Ik ben pas 29 en heb nog een hele weg te gaan, zowel op zakelijk gebied als privé en daar kijk ik enorm naar uit Ik kan me goed ontwikkelen binnen BNP Paribas Real Estate, sinds vorig jaar neem ik deel aan een interessant internationaal leiderschapsprogramma binnen de groep : Women in Leadership.

Ik heb het meest geleerd van: Mijn tijd in Sri Lanka. Hier ging ik na de tsunami heen om vrijwilligerswerk te doen (het opnieuw helpen opbouwen van de scholen). Het verbreedt je blik op de wereld en helpt je beseffen hoe goed wij het hier hebben en dat we geregeld teveel klagen.

Als ik vragen heb over mijn vakgebied raadpleeg ik: Mijn collega’s bij BNP. We werken in een hecht team met verschillende vakgebieden/ specialiteiten, waardoor je voor elke vraag wel bij iemand terecht kunt.

Over 5 jaar ben ik: Iemand die nog steeds met enthousiasme en plezier in de vastgoed werkt en hoop ik dat de vastgoedproffesionals mij weten te vinden. En die molen…die moet er dan misschien toch wel echt zijn! Tips? Let me know!

Favoriete apps: Pinterest gebruik ik veel voor inspiratie en verder gebruik ik Instagram en ben ik groots fan van Spotify.

Laatst bezochte evenement: Zakelijk was dit natuurlijk de Provada en deed ik mee aan de Zuidas Business Ride (voor het goede doel) waar ik door collega’s voor was overgehaald. Ik kan je vertellen, geen succes als je geen fietser bent ;-)! Privé ga ik graag naar festivals en recent ben ik naar Roland Garros geweest. Dit is ondertussen een jaarlijks terugkerend weekend voor mij geworden.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: Ik hou van eten en gezelligheid en ga dus graag lekker uiteten met vrienden en familie, daarnaast sport ik graag (tennis, hardlopen, boksen) en probeer ik jaarlijkse een sportieve uitdaging aan te gaan. Vorige jaar was dit de Nijmeegse vierdaagse (eens maar nooit meer) en dit jaar wordt het de halve marathon van Haarlem.

Transportmiddel: Fiets of auto en ik hoop heel snel ook op een step door de stad te kunnen. Mijn inziens zou dat een geweldige manier zijn om de auto’s uit de binnensteden te weren en op een duurzame manier de steden te verkennen.

Vrijmibo: Ik woon in Haarlem en ga voor een gezellige borrel na werk naar Van Beinum en voor de lekkerste! Cocktails naar Bar Wigbolt. Verder kies ik al het mooi weer is voor het strand en dan zijn mijn favoriete plekken, Rapa Nui, Hippie Fish en Ajuma.

Foto's

Reageer op dit artikel