nieuws

Rising Star: Irene van Esseveld

Loopbaan

Rising Star: Irene van Esseveld
Irene van Esseveld

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Irene van Esseveld van Savills.

Naam: Irene van Esseveld

Leeftijd: 33 jaar

Opleiding: Bachelor Vastgoed & Makelaardij

Ik ben: Associate bij de afdeling Property Management van Savills

Waarom vastgoed: Per ongeluk ingerold omdat ik geen idee had wat ik wilde gaan studeren. Mijn vader werkte bij JLL en dus ben ik daar stage gaan lopen en heb zo mijn studiekeuze gemaakt. Was gelijk een goede zet, want het past erg goed bij me.

Het mooiste vastgoedobject: Dan kies ik graag uit mijn ‘eigen’ portefeuille die wij beheren voor Union Investment, namelijk UN Studio. De entree van dit gebouw is afgelopen jaar grootschalig gerenoveerd en behoort tot de mooiste van de Zuidas. Onze afdeling heeft een grote rol gehad in het renovatietraject.

Het lelijkste vastgoedobject: Ik hou het dichtbij, het lelijkste gebouw op de Zuidas is naar mijn mening het gebouw aan het einde van de Boelelaan bij de kruising met de Parnassusweg van Léons. Dit gebouw roept om een grondige renovatie!

Mijn hart ligt bij kantoren: Kantoren, aangezien hier veel dynamiek is. Mutaties, verleningen, verduurzamen en het onderhouden van langdurige relaties met zowel huurders als eigenaren vind ik het leukst.

Must-read: Boek ‘t Hooge Nest van Roxane van Ieperen. Dit gaat over een huis in ’t Gooi, dat in de Tweede Wereldoorlog fungeert als één van Nederlands grootste onderduikadressen, en dat wordt gerund door twee Joodse zussen.

Grootste kans voor vastgoedprofessionals: Multidisciplinair samenwerken met verschillende bedrijfsonderdelen, om zo een volledig pakket van diensten aan te kunnen bieden en opdrachtgevers zo goed mogelijk te ontlasten, de one-stop-shop.

Ik heb het meest geleerd van: Vorig jaar ben ik alleen op reis geweest naar Vietnam, naast het feit dat ik eigenlijk geen seconde alleen ben geweest, was het wel iets wat ik van te voren spannend vond. Ik ben blij dat ik het heb gedaan!

Als ik vragen heb over mijn vakgebied raadpleeg ik: Philippine Bogaardt, met haar werk ik al sinds het begin van mijn carrière samen en bij haar kan ik altijd terecht. Philippine geeft back-up waar nodig en zorgt voor extra input voor je een afweging maakt. Dit vind ik erg prettig een geeft vertrouwen.

Over 5 jaar ben ik: Over 5 jaar heb ik mij verder ontwikkeld als specialist en heb ik mijn kennis verder uitgebreid en gedeeld met anderen.

Nevenfunctie: Ik ben de afgelopen jaren preases geweest van de oudledenvereniging van de RVSV. Gedurende deze periode hebben we naar een fusie toegewerkt met de oudledenvereniging van het RSC. Dit was een intensief traject dat inmiddels succesvol is afgerond en dat afgelopen mei goed werd gevierd op het XXIe lustrum van RSC/RVSV in Rotterdam.

Sociale media: Insta

Favoriete apps: ING, Parkmobile, Elsevier

Laatst bezochte evenement: Flexasborrel boot met de Mooie Stenen Club

Het opvallendste bericht van de afgelopen maand: Marqt gaat winkels sluiten.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: vakantie, tripjes, leuke dingen doen, lekker eten, borrelen en genieten.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: mijn netwerk en de dagelijkse newsfeed van FD, Vastgoedmarkt en PropertyNL

Favoriete gadget: Iphone

Transportmiddel: auto, shame..

Vrijmibo/hangout: Hoppe

Reageer op dit artikel