nieuws

Rising Star: Max Visser

Loopbaan

Rising Star: Max Visser
Max Visser

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Max Visser van Sweco.

Naam: Max Visser

Leeftijd: 25

Opleiding: Master Stadsgeografie Universiteit Utrecht,  Bachelor Vastgoed & Makelaardij Fontys Eindhoven.

Ik ben: Adviseur bij Sweco, op het gebied van stedelijke ontwikkeling en omgevingsmanagement.

Waarom vastgoed: Ik ben gefascineerd door architectuur en de gebouwde omgeving. Vastgoed vormt een belangrijk decor waarin ons dagelijks leven zich afspeelt.

Het mooiste vastgoedobject: Het Bosco Verticale van architect Stefano Boeri. Dit verticale bos is een toonaangevend gebouw waarin bomen en groen zijn geïntegreerd in de gevel. Het biedt een blik op de stad van de toekomst, waarin architectuur en natuur steeds meer versmelten. Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik vier maanden rondom het gebouw doorgebracht en ontdekt dat de groene gevel nooit verveelt. Binnenkort verschijnen er twee verticale bossen van dezelfde architect in Eindhoven en Utrecht.

Mijn hart ligt bij de openbare ruimte: In de openbare ruimte is het stadsleven het best te ervaren en te bestuderen, hier komen gebouwen en mensen samen. Ik vind het fascinerend om te zien hoe mensen hun woonomgeving zich eigen maken.

Belangrijkste trend: Elke stad wil bekend staan als ‘groene stad’. Dit wordt steeds meer zichtbaar in de gebouwde omgeving, door duurzame gebiedsontwikkeling en vergroening van de openbare ruimte. Ook architecten en ontwikkelaars blijven hierbij niet achter en komen met ontwerpen en plannen voor duurzame, groene en natuurinclusieve bouwwerken.

Must-read/see: Het werk van de Italiaanse straatkunstenaar Biancoshock is grappig, confronterend en inspirerend tegelijkertijd.

Dit zien we allen over het hoofd: Het creëren van thuisgevoel voor bewoners en gebruikers is de basis voor succesvolle, toekomstbestendige gebouwen en steden.

Grootste kans voor vastgoedprofessionals: Vastgoed kan een cruciale rol spelen in uiteenlopende vraagstukken van onze tijd, zoals de inclusieve stad, klimaatverandering en  behouden van biodiversiteit. Het is aan vastgoedprofessionals om die uitdagingen aan te gaan.

Grootste bedreiging voor de vastgoedsector: Gebrek aan flexibiliteit, waardoor vastgoed niet altijd genoeg mee kan bewegen met ontwikkelingen in een dynamische samenleving.

Ik heb het meest geleerd van: De gesprekken met buurtbewoners die rondom het Bosco Verticale in Milaan heb gehouden, hebben mij inzicht gegeven in de grote toegevoegde waarde van groene gebouwen en groene ruimten voor de alledaagse beleving van stadsbewoners.

Laatst bezochte evenement : Samen met collega’s heb ik meegedaan aan het sfeervolle hardloopevenement de Alkmaar City Run.

Het opvallendste bericht van de afgelopen maand: De Volkskrant publiceerde een interessant artikel over verschillende nieuwe groene gebouwen die in Nederland oppoppen, en haalde daarbij ook kort mijn onderzoek aan. 

Transportmiddel: De fiets.

Welk vastgoedobject zou je nog eens met eigen ogen willen zien? De Nagasaki Capsule Tower, een gebouw dat in de jaren ’70 is ontworpen door de Japanse architect Kisho Kurokawa en nog altijd futuristisch oogt. Het is een prototype van flexibel bouwen, waardoor het vandaag de dag nog steeds actueel is.

Foto's

Reageer op dit artikel