nieuws

Jannes van Loon woningmarktonderzoeker bij NVB

Loopbaan

Jannes van Loon woningmarktonderzoeker bij NVB
Jannes van Loon

Jannes van Loon gaat per 2 juli 2019 aan de slag als woningmarktonderzoeker bij NVB Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers . Hij zal zich onder meer gaan bezighouden met de onderzoeken en publicaties van NVB, waaronder de halfjaarlijkse Thermometer Koopwoningen.

Van Loon (33) studeerde sociale geografie in Amsterdam en promoveerde aan de KU Leuven op de (non-)financialisering van de stedelijke ontwikkeling in Nederland en Vlaanderen. De afgelopen twee jaar is hij als vastgoedonderzoeker werkzaam geweest bij vastgoedadviseur CBRE.

Van Loon ziet voor NVB, met een ledenbestand dat verantwoordelijk is voor zo’n 75 procent van de nieuwbouwwoningproductie in Nederland, een belangrijke rol in het terugdringen van het groeiende woningtekort. ‘Ik kijk ernaar uit om hier mijn bijdrage aan te leveren en een actieve rol te spelen in het woningbouwdebat. Ik deel mijn kennis en onderzoeksresultaten graag met de leden van NVB, opdat zij nog beter hun werk kunnen doen, namelijk mensen een ‘thuis’ geven.’

Met de komst van Van Loon zet NVB opnieuw een stap in de professionalisering van de vereniging.

Reageer op dit artikel