nieuws

Edge: drie nieuwe directeuren

Loopbaan

Edge: drie nieuwe directeuren
Edge Amsterdam West aan Basisweg 10

Edge Technologies kondigt de benoeming aan van drie nieuwe leden in de directie. Marcel Eggenkamp treedt per 15 augustus toe als chief financial officer en vervangt hiermee de huidige cfo Alex Kompier die na tien jaar dienst de organisatie zal verlaten.

Daarnaast treedt Boudewijn Ruitenburg toe als chief operating officer en Thomas Ummels als chief development officer. Onder leiding van oprichter Coen van Oostrom is de board van Edge hiermee uitgebreid tot vier personen.

Marcel Eggenkamp vervangt Alex Kompier

Eggenkamp

Marcel Eggenkamp

Marcel Eggenkamp zal per 15 augustus bij Edge in dienst treden en rondt momenteel zijn werkzaamheden als cfo af bij Redevco waar hij sinds 2005 in dienst is. Hiervoor heeft Marcel onder andere gewerkt voor KPMG, Ballast Nedam en KPN. Daarnaast is hij lid van de board bij Stichting Pensioenfonds Provisium. Marcel Eggenkamp: ‘Edge heeft zich als relatief ‘nieuw’ bedrijf in korte tijd uitstekend geprofileerd met een indrukwekkend portfolio en uniek product. Ik zie veel potentie en kijk er naar uit om de ingezette groei mede voort te zetten als cfo’.

 

 

 Alex Kompier

Alex Kompier

Alex Kompier: ‘Ten tijde van de financiële crisis in 2008 startte ik als cfo met een uitdaging. In roerige tijden hebben we met een geweldig team in sneltreinvaart toegewerkt naar een stabiele situatie en gedaan wat nodig was: doorontwikkelen. Ik ben trots op de staat waarin ik Edge nu achterlaat. Founder & ceo Coen van Oostrom voegt daaraan toe: ‘Ik wil Alex bedanken voor alles wat hij heeft bewerkstelligd. Hij laat een uiterst gezond bedrijf achter en ik dank hem zeer voor zijn tomeloze inzet. Ik wens hem veel succes in zijn verdere carrière’.

Boudewijn Ruitenburg

Boudewijn Ruitenburg

Ruitenburg is in 2008 bij Edge (toen nog OVG Real Estate) in dienst getreden als commercieel manager en was de laatste drie jaar actief als executive commercial director Western Europe. Per 1 juni is Boudewijn als chief operating officer verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsontwikkeling, en voor alle commerciële en operationele activiteiten van Edge. Boudewijn Ruitenburg: ‘Na ruim 10 jaar in dienst te zijn bij Edge voelt het prettig om in deze rol de verdere ontwikkeling van de organisatie te mogen sturen. De organisatie draait op volle kracht en is met deze board helemaal klaar voor een volgende fase’.

Thomas Ummels

Thomas trad in 2003 bij Edge (toen nog OVG Real Estate) in dienst als Development Manager en was vanaf 2016 Executive Development Director Western Europe. Per 1 juni geeft Thomas als Chief Development Officer leiding aan alle vastgoedontwikkelingen van Edge. Thomas: ‘Edge heeft de afgelopen 20 jaar veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen van hoogwaardig commercieel vastgoed en heeft hierin een koppositie verworven. De nieuwe generatie Edge-ontwikkelingen zijn complexer door het integreren van duurzaamheid, technologie en wellbeing: de pijlers van Edge. Dat deze combinatie succesvol is volgt uit het feit dat wij inmiddels in Nederland, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten ontwikkelen. In zie in mijn nieuwe functie uit naar het uitbouwen van onze ontwikkelingen en de samenwerking met onze bestaande en nieuwe internationale partners.’

Nieuwe koers

De nieuwe samenstelling van de board is een logisch antwoord op de snelle groei die Edge momenteel doormaakt. Op het moment zijn 10 gebouwen van Edge in ontwikkeling in Amsterdam, Berlijn, Hamburg en Boston. Met een aantal nog aan te kondigen projecten is Edge op zoek naar nieuwe fondsstructuren om aan de aanhoudende vraag naar slimme gebouwen te kunnen voldoen. Coen van Oostrom: ‘We zien sinds de transitie naar Edge in 2018 een wereldwijde vraag naar ons product. Ik verwacht dat wij met deze nieuwe board aan de groeiende vraag kunnen voldoen en de wereld betere gebouwen kunnen bieden.’

Reageer op dit artikel