Sonja Boelhouwer nieuwe directeur winkels AH

Sonja Boelhouwer nieuwe directeur winkels AH
Sonja Boelhouwer

Sonja Boelhouwer wordt vanaf 1 september directeur winkels bij Albert Heijn. Zij volgt Cees van Vliet op, die in juli na een dienstverband van 25 jaar vertrekt.

Boelhouwer was ruim twintig jaar actief binnen Ahold Delhaize. Sinds 2017 werkt ze bij de Amerikaanse supermarktketen Stop & Shop. Eerder bekleedde ze al functies bij Giant’s, Albert Heijn en Etos. Met haar benoeming is het managementteam van de supermarktketen, dat volledig vernieuwd wordt, weer compleet.

Albert Heijn maakte de vernieuwing van zijn managementteam vorige week bekend. In de nieuwe samenstelling maken elf mensen deel uit van het team, dat onder leiding staat van Marit van Egmond. Volgens de retailer is de vernieuwing onderdeel van een volgende fase binnen het bedrijf. Lijnen moeten korter worden om Albert Heijn ‘flexibeler en klantgerichter’ te maken.

Eigen kweek

Boelhouwer komt uit de eigen gelederen van Albert Heijn. Zo was zij in het verleden onder meer operationeel manager in de regio Zuid-Holland, store support director en regional general manager store operations. In 2015 maakte ze de overstap naar de Amerikaanse Ahold-dochter Giant/Martin’s, als regional vice president of operations. Sinds twee jaar is ze bij Stop & Shop werkzaam als strategy & format lead.

Volgens Distrifood vertrekt Cees van Vliet niet helemaal vrijwillig. Een supermarktmanager zegt:  ‘Cees is Mister Albert Heijn, hij zit er al 25 jaar. Ik kan me niet voorstellen dat hij de laatste jaren van zijn loopbaan niet bij Albert Heijn had willen blijven’.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.