Maseratiman Möllenkamp toch langer de cel in

Maseratiman Möllenkamp toch langer de cel in
Hubert Mollenkamp

Hubert Möllenkamp, de Maseratiman, moet de cel in. Advocaat Willem Koops was in cassatie gegaan omdat het proces tegen Möllenkamp niet eerlijk zou zijn geweest, maar de Hoge Raad oordeelde anders. De mensenrechten zijn niet geschonden.

Hij is veroordeeld tot 39 maanden all inclusive. De inmiddels 69-jarige Hubert Möllenkamp werd twee jaar eerder door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot een celstraf wegens omkoping en verduistering in zijn functie als bestuurder van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale. Het hof noemde toen  zijn corruptie 'zeer ernstig, gelet op de omvang, frequentie en positie van verdachte.' Daarnaast werd hij ook nog eens veroordeeld wegens meineed, aangezien hij tijdens de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties, voorafgaand aan de strafzaak, meineed had gepleegd door daar te ontkennen dat hij ooit steekpenningen had aangenomen.

Mensenrechten

Zijn advocaat Willem Koops ging op dit laatste punt in cassatie, want Möllenkamp was volgens hem door de ondervraging bij de enquêtecommissie geen eerlijk proces gegund, en dat zou strijdig zijn met de Europese mensenrechten (artikel 6 EVRM).De gewezen topman van corporatie Rochdale, Hubert Möllenkamp, moet toch voor drie jaar en drie maanden de cel in. Dat heeft de Hoge Raad vandaag beslist.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.