nieuws

Profiel Young Talent Lieske van Pelt, CBRE Global Investors

Loopbaan

Lieske van Pelt (29), asset manager Retail bij vastgoedvermogensbeheerder CBRE Global Investors, is één van de vijf genomineerden voor de funda  in businees/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019. Zij is verantwoordelijk voor de belangrijkste Nederlandse retail investeringsmarkt ‘Amsterdam’ met onder andere de Bijenkorf/Dam1 in haar portefeuille.

Profiel Young Talent Lieske van Pelt, CBRE Global Investors
Lieske van Pelt, assetmanager retail bij CBRE GI

De totale omvang van haar portefeuille is 600 miljoen euro.

Na haar stage in 2013-2014 bij Cairn Real Estate is Van Pelt in februari 2015 gestart als trainee binnen CBRE Global Investors. Sindsdien heeft haar carrière zich snel ontwikkelt naar haar huidige rol als asset manager van het retail platform en heeft ze een plek in het exclusieve EMEA-toptalentenplatform van CBRE Global Investors

Van Pelt werkt voor verschillende opdrachtgevers en heeft een effectieve leiderschapsstijl gericht op impact maken. Een voorbeeld hiervan is de manier waarop zij er in slaagt de voormalige V&D warenhuizen in haar portefeuille weer succesvol en toekomstbestendig te maken.

Haar leidinggevende zegt over Van Pelt: ‘Zij heeft groot leiderschapspotentieel, is proactief en neemt verantwoordelijkheid. De mensen met wie zij werkt – van opdrachtgevers, teamleden tot fondsmanagers en externe adviseurs – zijn enorm positief over haar en prijzen vooral haar communicatieve vaardigheden en effectiviteit.’

Bovendien leidt ze een aantal initiatieven voor het Nederlandse (retail) platform bovenop haar normale taken. Een voorbeeld hiervan is de Data Intelligence Strategy. Hierin staat het ontwikkelen van intelligentie manieren om data om te zetten naar relevante inzichten centraal.

Met een master op zak van de TU Delft, waar ze in 2012 ook haar BSc in architectuur en stedenbouw afrondde, volgt ze nu de master Real Estate Finance & Investments aan de Henley Business School (University of Reading) in het Verenigd Koninkrijk.

Eerste  debat

De vijf genomineerden zullen een blog schrijven, een vlog maken en een stelling formuleren tot de eerste debatronde tijdens de alumni avond van de ASRE, donderdagavond 11 april in de lounge van de ASRE aan de Jollemanhof 5 te Amsterdam. Het onderwerp van de blog is vrij.

Onder leiding van moderator Anouschka la Heij verdedigen de genomineerden in het eerste debat  hun stellingen. Deze staan in het teken van ‘ontwikkelen en transformeren’, tevens het thema van de alumni avond. De hele debatronde duurt 45 minuten.

De jury zal na afloop van het debat een cijfer geven, dat voor 30 procent meeweegt in de eindscore. De stemming van het publiek telt voor 20 procent mee. Daarnaast heeft de jury al van tevoren een cijfer gegeven voor de blog (30 procent). De stemming op internet weegt voor 20 procent mee. Deze vier cijfers samen bepalen welke drie kandidaten doorgaan naar de finale.

Tweede debat

Het slotdebat van de twaalfde editie van de Young Talent Award vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2019 in de Rai Amsterdam op donderdag 6 juni om 10.30 uur in de stand van Vastgoedmarkt.In de aanloop naar de finale moeten de drie finalisten nog een blog schrijven, waarvoor de jury een punt geeft.

De winnaar wordt op drie onderdelen bepaald: het aantal stemmen op de website (een derde) en de jurycijfers voor de inzet in het tweede debat (een derde deel) en het cijfer voor de blog (een derde). Na het juryberaad vindt de feestelijke uitreiking plaats op de stand van funda.

Lezers en bezoekers van de website kunnen tot en met 5 juni hun stem uitbrengen op een van de genomineerden. Lees de profielen van alle genomineerden.

Reageer op dit artikel