nieuws

Rising Star: Tom de Keijzer

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van ruim vijftien vragen. Dit keer: Vastgoedacquisiteur Tom de Keijzer bij Storage Share.

Rising Star: Tom de Keijzer
Tom de Keijzer

Naam: Tom de Keijzer

Leeftijd: 29

Opleiding: Bachelor Vastgoed & Makelaardij en Master Real Estate Studies, beide in Groningen.

Ik ben: Vastgoedacquisiteur bij Storage Share

Waarom vastgoed: Omdat niets mooier is dan een van je ideeën (zoals self-storage in een leegstaand kantoor) uiteindelijk terug te kunnen zien in de bestaande wereld en te zien dat er gebruik van wordt gemaakt.

Het mooiste vastgoedobject: Het door Rem Koolhaas ontworpen ‘De Rotterdam‘ vind ik het mooiste en meest imposante vastgoedobject van Nederland, hoewel het nieuwe Nhow Hotel in Amsterdam ook iedere maand mooier begint te worden.

Het lelijkste vastgoedobject: Museum De Fundatie in Zwolle sinds de uitbreiding met de koepel. Ongelooflijk dat dit door de Welstandscommissie is gekomen.

Belangrijkste trend: De ‘nieuwe urbanisatie’ van Nederland met als gevolg dat bedrijven en particulieren concurreren om de beste vestigingsplekken in de steden met (extreem) stijgende vastgoedprijzen tot gevolg. Diegene die in de stad wil (blijven) wonen zal daarom genoegen moeten nemen met een kleinere woning. Dat mede hierdoor de vraag naar externe opslagruimte toeneemt is iets dat wij alleen maar kunnen bevestigen.

Must-see: Cuba is een van de meest indrukwekkende landen waar ik (vier jaar geleden) ben geweest. Mocht je het authentieke ‘ware Cuba’ nog willen zien dan zou ik je aanraden niet al te lang meer te wachten. Als de eerste McDonalds zich in Havana heeft gevestigd, dan weet je dat je te laat bent.

Dit zien we allen over het hoofd: Verduurzaming van Nederlands vastgoed is een druppel op een gloeiende plaat.

Grootste kans voor vastgoedprofessionals: De Brexit biedt veel kansen voor de G5 steden in Nederland zolang kwalitatief en hoogwaardig kantoorvastgoed voorradig blijft. Je ziet al dat in 2018 door (voornamelijk) financiële instellingen voorbereidingen zijn getroffen voor een Londen-exit. Ik verwacht dat deze trend na de definitieve Brexit sterk zal worden doorgezet.

Grootste bedreiging voor de vastgoedsector: Stijgende rente. Nu de kunstmatige opkoopprogramma’s van de FED en de ECB worden afgebouwd en politieke onrust toeneemt zou een stijgende rente op middellange termijn mogelijk moeten zijn. Mogelijk leidt dit ook tot een daling van de woningprijzen in Amsterdam, hetgeen mij in ieder geval goed zou uitkomen met het oog op een eerste koopwoning.

Mijn grootste succes: Mijn persoonlijk grootste succes bestaat uit de zeven nieuw aangesloten Storage Share locaties van de afgelopen zes maanden. Door deze (langdurig) leegstaande kantoren nu aan te bieden als self-storage locatie geven wij deze panden een nieuwe duurzame invulling en de eigenaar een mooi rendement. Dit jaar nog maar net is begonnen en als ik dan zie welke locaties in de pijplijn zitten, verwacht ik dat onze grootste successen nog gaan komen.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: Het belangrijkste in de vastgoedwereld is je netwerk. Ik merk steeds vaker dat met een introductie van iemand uit je netwerk er deuren opengaan die anders gesloten zouden blijven. Een netwerk opbouwen kost veel tijd en energie maar uiteindelijk zal alles zich terugbetalen. Dit blijft dus een punt waarin ik mijzelf altijd wil blijven ontwikkelen.

Favoriete apps: UberEats, ViaVan, Tikkie en Tawk.To (app waarmee onze huurders bijna 24/7 met ons kunnen chatten).

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: Vastgoedmarkt, Vastgoedjournaal en PropertyNL zijn de drie snelkoppelingen in mijn browser die ik minimaal twee keer per dag bezoek.

Favoriete gadget: Iphone X en Kobo Aura H2O (met dank aan mijn oud-collega’s van Deloitte RE)

Transportmiddel: Zakelijk: Audi A1. Privé: Sym Fiddle

Vrijmibo/hangout: Hapje eten bij Panache, borrel in De Pijp en afsluiten in de Chin Chin Club.

Reageer op dit artikel