nieuws

Profiel Young Talent Sjoerd Groen, abcnova

Loopbaan

Als iemand zich snel heeft ontwikkeld, is het Sjoerd Groen (30), partner van abcnova. Hij is één van de vijf genomineerden voor de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Aaward 2019.

Profiel Young Talent Sjoerd Groen, abcnova

In 2010 begon Groen als stagiair bij abcnova. Vorig jaar werd hij als jongste partner ooit benoemd bij het landelijk opererend advies-en projectmanagementbureau met vier vestigingen en ruim 100 medewerkers.

De afgelopen jaren heeft Groen als adviseur veel ervaring opgedaan in het succesvol onderzoeken en aansturen van complexe nieuwbouw en renovatie projecten waarbij duurzaamheid, circulariteit en gezondheid centraal staan. Commercieel talent, verbindend vermogen en altijd aanspreekbaar en inzetbaar om zijn collega’s, opdrachtgevers en netwerk verder te helpen.Zijn stijl is enthousiast, gestructureerd en gebaseerd op inhoudelijke argumenten, hierdoor weet hij mensen uit te dagen. Hij heeft zich gespecialiseerd in vraagstukken waar verduurzaming, vastgoedstrategie en financiën elkaar raken. Groen zoekt daarbij altijd naar oplossingen met maximale impact, niet alleen voor de korte termijn maar juist voor de toekomst.

De laatste jaren heeft hij gebouwd aan abcnova door verschillende grote opdrachten te verwerven en interne kennisontwikkeling en innovatie aan te jagen. Zo was hij bijvoorbeeld initiatiefnemer van Upgreen. Deze interactieve tool geeft op basis van openbare data inzicht in de verduurzamingsopgave en de potentie van een duurzame en gezondere werkomgeving binnen gemeentelijke vastgoed.

Als partner binnen abcnova is hij zowel betrokken bij de dagelijkse aansturing van het bedrijf als de lange termijnplannen van de organisatie. Als partner weet hij als geen ander dat het realiseren van doelstellingen soms vraagt om creatieve en niet voor de hand liggende oplossingen. Het vraagt om ondernemerschap en doorzettingsvermogen.

Groen heeft een Bachelor of  Business Administration Real Estate behaald aan de Hanzehogeschool Groningen.

Eerste  debat

De vijf genomineerden zullen een blog schrijven, een vlog maken en een stelling formuleren tot de eerste debatronde tijdens de alumni avond van de ASRE, donderdagavond 11 april in de lounge van de ASRE aan de Jollemanhof 5 te Amsterdam. Het onderwerp van de blog is vrij.

Onder leiding van moderator Anouschka la Heij verdedigen de genomineerden in het eerste debat  hun stellingen. Deze staan in het teken van ‘ontwikkelen en transformeren’, tevens het thema van de alumni avond. De hele debatronde duurt 45 minuten.

De jury zal na afloop van het debat een cijfer geven, dat voor 30 procent meeweegt in de eindscore. De stemming van het publiek telt voor 20 procent mee. Daarnaast heeft de jury al van tevoren een cijfer gegeven voor de blog (30 procent). De stemming op internet weegt voor 20 procent mee. Deze vier cijfers samen bepalen welke drie kandidaten doorgaan naar de finale.

Tweede debat

Het slotdebat van de twaalfde editie van de Young Talent Award vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2019 in de Rai Amsterdam op donderdag 6 juni om 10.30 uur in de stand van Vastgoedmarkt.In de aanloop naar de finale moeten de drie finalisten nog een blog schrijven, waarvoor de jury een punt geeft.

De winnaar wordt op drie onderdelen bepaald: het aantal stemmen op de website (een derde) en de jurycijfers voor de inzet in het tweede debat (een derde deel) en het cijfer voor de blog (een derde). Na het juryberaad vindt de feestelijke uitreiking plaats op de stand van funda.

Lezers en bezoekers van de website kunnen tot en met 5 juni hun stem uitbrengen op een van de genomineerden. Lees de profielen van alle genomineerden.

Reageer op dit artikel