nieuws

Wienke Bodewes plant zijn boom

Loopbaan

Voormalig ceo Wienke Bodewes van Amvest heeft naast het nieuwe Amvest hoofdkantoor aan de Zeeburgerkade 1184 een boom geplant.

Wienke Bodewes plant zijn boom
Wienke Bodewes

De boom hoort bij de ULI Award die Bodewes dit voorjaar kreeg voor zijn bijdrage aan de kwaliteit van gebiedsontwikkeling in Nederland. Het gaat om een Japanse notenboom, ginkgo biloba.

Bodewes plantte als tweede winnaar van deze prijs zijn boom op 6 december 2018. De eerste boom staat op Katendrecht, een van de gebieden waar de winnaar van 2017, Peter van der Gugten, een bepalende bijdrage aan heeft geleverd. Met het planten van een volgende boom wordt opnieuw een stedelijke ontwikkeling gemarkeerd. 

Op Cruquius (10 hectare) ontwikkelt Amvest een gemengd stedelijk gebied met 1.500 woningen en 14.000 m2 commercieel vastgoed. Sinds 2007 is Wienke Bodewes algemeen directeur van Amvest waar hij dit jaar afscheid neemt. Bodewes heeft een grote staat van dienst opgebouwd en drukte zijn stempel op diverse bijzondere projecten zoals Almere Duin, Strijp R in Eindhoven en Cruquius in Amsterdam Oost. Van 2010 en 2016 was hij bovendien voorzitter van de Neprom, de belangenbehartiger voor ontwikkelend Nederland, waar hij tijdens de crisis thema’s agendeerde zoals integriteit en duurzaamheid. 

De jury onder leiding van Patrick Kanters (APG) bleek onder de indruk van Bodewes. ‘Wienke Bodewes is bevlogen, heeft kennis van zaken, oneindige energie en lef. Hij is een originele denker met een bijdrage aan het maatschappelijk debat zoals recent bij de discussie over de voorraad maatschappelijk woningen in Amsterdam. Bijzonder aan Bodewes is dat hij is naast excellent leiderschap binnen zijn discipline ook in staat is anderen daarbuiten te inspireren’. 

Tijdens de ULI Netherlands Annual Conference & Award Diner, op 22 mei 2019 in Rotterdam, wordt de 3de ‘ULI Netherlands Leadership Award for Outstanding Urban (Re)Development’ uitgereikt door de voorzitter van de jury, Pieter Hendrikse (CEO JLL Nederland). In deze jury neemt ook Wienke Bodewes plaats, als winnaar van de ULI Award 2018.

Reageer op dit artikel