nieuws

Johnny de Mol wint Mossel Award

Loopbaan

Johnny de Mol heeft op 26 november de Mossel Award ontvangen uit handen van Monique des Bouvrie en Eduard Schaepman tijdens het jaarlijkse Mosselgala in Blaricum. De Mol ontving de award voor zijn stichting Movement on the Ground waarmee hij zich inzet voor vluchtelingen op Lesbos.

Johnny de Mol wint Mossel Award

Het was de twaalfde keer dat het Mosselgala werd georganiseerd. Initiatiefnemer is Eduard Schaepman, oprichter van Tribes, aanbieder van flexibele kantoorruimte. Tijdens het jaarlijkse event wordt een goed doel in het zonnetje gezet met de uitreiking van de Mossel Award en aansluitend een inzamelingsactie. Voor Movement on the Ground werd 162.000 euro opgehaald met slechts één veilingitem: een reis met De Mol naar Lesbos.

Movement on the Ground is mede opgericht door Johnny de Mol en bestaat uit een groep zakenmensen die zich inzet voor vluchtelingen die hulp nodig hebben bij een nieuwe start in hun leven. Vanuit een vaste uitvalsbasis op het Griekse eiland Lesbos zet deze organisatie zich in om de zelfredzaamheid en waardigheid van deze mensen te herstellen.

Voorgaande jaren werd de Mossel Award uitgereikt aan respectievelijk Stichting Hulphond van Rudolf Strickwold en Stichting Lymph & Co van Bernhard van Oranje. Tijdens het gala wordt geld ingezameld voor het goede doel van de winnaar.

Aanvankelijk werd de award uitgereikt aan de Vastgoedman of Vastgoedvrouw van het jaar. Cor van Zadelhoff reikte negen maal de award uit aan onder meer Lesly Bamberger, Job Dura, David Hart, Monique en Nicole Maarsen, Luigi Prins, Roeland Voerman en Huib Bossevain. Toen Eduard Schaepman in 2015 Tribes oprichtte, besloot hij zich vanaf dat moment tijdens het druk bezochte gala te richten op goede doelen en de Mossel Award uit te reiken aan initiatiefnemers van dit soort doelen.

Reageer op dit artikel