Ambagtsheer treedt toe tot Via Outlets

Ambagtsheer treedt toe tot Via Outlets
Otto Ambagtsheer

Otto Ambagtsheer is benoemd tot chief operating officer van Via Outlets. Tot voor kort was Ambagtsheer managing director van Unibail-Rodamco-Westfield Benelux.

Daarvoor bekleedde Ambagtsheer functies bij Schiphol Group. Zo was hij managing director Consumer Products & Services en daarvoor directeur Vastgoedontwikkeling bij Schiphol Real Estate. Verder heeft Via Outlets Peter Stals benoemd tot chief financial officer. Stals is afkomstig van de Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock, waar hij achtereenvolgens vice president en director was.

Via Outlets is een joint venture tussen de Nederlandse pensioeninvesteerder APG, de Britse beursgenoteerde ontwikkelende belegger Hammerson, de eveneens Britse ontwikkelende belegger Value Retail en de Nederlands-Britse investment manager Meyer Bergman. De joint venture beheert een portefeuille met elf premium fashion outlets in Europa met een totale oppervlakte van 259.000 m2. In Nederland is Via Outlets eigenaar van Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad. De retailomzet in de outletportefeuille bedroeg meer dan 1 miljard euro in 2017.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.