Van Loon is er ook uit met Perry Sport, AS Watson betaalt weer huur

Van Loon is er ook uit met Perry Sport, AS Watson betaalt weer huur
De ICI Paris XL en de Perry Sport aan de Kolfstraat/Statenplein in Dordrecht. Foto: Google Maps

De Dordtse vastgoedondernemer Pieter van Loon (Tres Invest) heeft ook een schikking getroffen met Perry Sport over de doorbetaling van de huur in coronatijd. Van Loon trekt de aanvraag voor het faillissement van moederbedrijf JD Sports in.

Pieter van Loon

Trest Invest kondigde half april aan bankroet te gaan aanvragen voor JD Sports, moederbedrijf van Perry Sport en Aktie Sport. Van Loon diende een faillissementsaanvraag in bij de rechtbank van Amsterdam, omdat Perry Sport, één van de huurders van zijn winkelpanden in de binnenstad van Dordrecht, weigert om over de brug te komen met de huurpenningen. 'Perry Sport schikt met nu met mij om een faillissement te voorkomen', aldus Van Loon in een eerste reactie.

ICI Paris XL

Eerder haalde de vastgoedbelegger al het nieuws in binnen- en buitenland met zijn aankondiging AS Watson voor de rechter te slepen, nadat dochterbedrijf ICI Paris XL eenzijdig besloot om geen huur meer te betalen als gevolg van de coronacrisis. De keten van 155 cosmeticawinkels kwam hier vorige week op terug en besloot alsnog de helft van de huur over te maken aan de verhuurders van haar winkelpanden.

Non-disclosure

Uiteindelijk trok Van Loon de aanvraag voor een bankroet van AS Watson in nadat hij via advocaten tot een akkoord  kwam met het retailbedrijf uit Hong Kong. Hoe het akkoord er precies uitziet mag Van Loon niet zeggen, op basis van een non-disclosure agreement. Volgens de Dordtse vastgoedondernemer gaat AS Watson per 1 mei weer over tot volledige huurbetaling aan de pandeigenaren van haar Nederlandse winkels.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.